09. 03. 2021.
Vučić: Ne volim kada lideri drugih naroda govore o ratu

Vučić: Ne volim kada lideri drugih naroda govore o ratu

Vučić: Mnogo smo daleko od rješenja za Kosmet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dogovor o Kosovu i Metohiji “nije ni blizu”, te da će, ako ga bude, o tome obavijestiti javnost, a prvo narod na Kosmetu.

Vučić kaže da neće biti tajni i bilo kakvog skrivanja.

“Mnogo smo daleko od nekakvog rešenja. Nemamo ništa dogovoreno. Pokušavamo da se dogovorimo, a da li ćemo uspeti, to je već malo ozbiljniji problem”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Prema njegovim riječima, važno je da u eventualnom sporazumu sa Albancima obje strane znaju da su ponešto izgubile, a ponešto dobile, te da od dogovora neće biti ništa ako neko misli da Albanci treba da dobiju sve, a Srbi izgube sve.

“Nama je važno da budemo racionalni, odgovorni i da razmišljamo šta od vitalnih državnih i nacionalnih interesa možemo sačuvati i odbraniti, kao i šta da se uradi za Srbiju u budućnosti”, rekao je Vučić, ističući da se mora gledati u budućnost, a ne u sukobe.

On je napomenuo da je u toku tiho iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije koje Beograd pokušava da spriječi na različite načine, “i novcem, i kupovinom zemljišta, ali to teško ide”.

“U Kosovu Polju, koje je bilo simbol i srce srpske državnosti, više nema Srba. Zbog takvih stručnjaka koji su nosili kišobran Medlin Olbrajt i branili nam Srbiju, a danas nam drže patriotske pridike”, kaže Vučić, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender