08. 05. 2021.
Jako nevrijeme u Hrvatskoj, padavine stižu i kod nas (VIDEO)

Jako nevrijeme u Hrvatskoj, padavine stižu i kod nas (VIDEO)

Jako nevrijeme u Hrvatskoj, padavine stižu i kod nas (VIDEO)

Nevrijeme koje je jutros protutnjalo Istrom, uskoro stiže i u centralne dijelove Hrvatske, navode hrvatski mediji.

“Večernji list” navodi da su automatske meteorološke stanice u Umagu zabilježile do 44 milimetra kiše po kvadratnom metru, a istu količinu izmjerila je i stanica u Dajli.

Na aerodrom u Portorož palo je još i više kiše, čak 52 milimetra po kvadratnom metru.

Navodi se da su, iako se vrhunac nevremena očekuje u noći između subote i nedjelje, neke dijelove Hrvatske padavine već uhvatile.

Nevrijeme će sutra stići i u Srbiju, ali i u BiH.

U cijeloj BiH sutra se očekuje osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ujutro će na sjeveru i zapadu preovladavati oblačno sa kišom, te češćim i obilnijim pljuskovima na jugozapadu. U ostalim krajevima prema istoku biće promjenjivo oblačno i suvo, a vedro na sjeveroistoku, istoku i jugu.

Tokom dana očekuje se znatno svježije i pretežno oblačno vrijeme sa čestom kišom, dok će u centralnim krajevima i u Hercegovini biti obilnijih pljuskova sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prestanak padavina očekuje se krajem dana u zapadnim krajevima, a na istoku tokom noći i ponedjeljak ujutro.

Na jugu će duvati jugoistočni vjetar, na sjeveru i zapadu sjeverozapadni, a na istoku promjenjiv. Poslijeepodne će u svim predjelima vjetar okrenuti na sjeverozapadni, umjerene jačine.

Biće znatno svježije. Na zapadu će biti veoma svježe sa malim izmjenama dnevne temperature, dok se na istoku očekuje manje svježe vrijeme.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 16, na istoku i jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 22, na istoku i jugu do 26 stepeni, dok će na planinama na zapadu biti svježije.

Narednih dana očekuje se stabilizacija vremena, ali dnevna temperatura vazduha neće prelaziti 30 stepeni Celzijusovih.

(Tanjug, Mondo, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender