15. 05. 2021.
Mokri i klizavi kolovozi, oprezno za volanom

Mokri i klizavi kolovozi, oprezno za volanom

Mokri i klizavi kolovozi, oprezno za volanom

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i izbjegavaju rizičnih preticanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i uz riječne tokove mjestimično je smanjena vidljivost, zbog jutarnje magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog izgradnje sistema naplate putarine na petlji Mahovljani izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male hidroelektrane “Glavica” na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Baraći-Šipovo. Predviđeno je da radovi traju do 1. novembra.

Izmjene saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu od Klašnica prema Prnjavoru zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, kao i na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica gdje je u toku uklanjanje naplatnih kućica.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, gdje je u toku sanacija klizišta. Iz AMS-a ističu da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače mole za strpljenje.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima od Rebrovca prema Čelincu, Čelinac-Kotor Varoš, Karanovac-Mitrovići-Kneževo, te na regionalnim putevima Bratunac-Skelani, Bratunac-Drinjača, Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-Prisika /granica Republike Srpske.

Vozila usporeno saobraćaju na području Trebinja na magistralnom putu prema Trnovici zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore, zatim u Istočnom Sarajevu gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, kao i na putnim pravcima Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ na području opštine Šipovo.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraćaj je i dalje usporen zbog većeg odrona, dok je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad zbog klizišta u mjestu Rakovac.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično, na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Federacije BiH radovi su aktuelni na auto-putu Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj, preko rijeke LJubine kod Srednjeg i Karaule.

Na graničnim prelazima jutros nema evidentiranih dužih zadržavanja. Iz AMS-a napominju da je zbog radova na području Hrvatske do daljeg obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender