25. 06. 2021.
Prestanak padavina, rast temperature vazduha: Vremenska prognoza za naredna 4 dana

Prestanak padavina, rast temperature vazduha: Vremenska prognoza za naredna 4 dana

Prestanak padavina, rast temperature vazduha: Vremenska prognoza za naredna 4 dana

Prognoza vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske:

U ponedjeljak se očekuje svježije, ujutro lokalno maglovito vrijeme, tokom dana stabilno i sa suncem. Više oblaka na istoku, gdje ponegdje još prijepodne, može biti sa po kojom kapi kiše.

Ujutro oblačno na istoku, na krajnjem zapadu vedro, a u ostalim predjelima uz promjenjljivu oblačnost i svježe. Oko rijeka i po kotlinama magla, a na istoku još ponegdje sa kratkotrajnim periodima sa slabom kišom. Tokom dana sve više sunca pa će biti sa sunčanim intervalima, zatim sa sunčanim intervali, osim istoka gdje će preovladavati promjenjljvo do pretežno oblačno ali suvo vrijeme. Biće vjetrovito vrijeme. Vjetar umjeren sjeverni, u Dinaridima jak i pojačan,a u Hercegovini jaka bura.

Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, na istoku i jugu do 18°C, na planinama od 5°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17°C do 23°C, u planinama na zapadu od 14°C, na jugu do 26°C.

Prognoza vremena za Banjaluku, za 27. avgust: Jutro svježe s malom do umjerenom oblačnošću. Oko rijeka prolazna magla ili sumaglica. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima i umjerenu dnevnu oblačnost.

Vjetar slab do umjeren sjeverni.

Dnevna temperatura ugodna i za desetak stepeni niža od temperature u prethodnom periodu.

Minimalna temperatura vazduha oko 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 23°C.

U utorak (28.8.): Ujutro svježe s malom do umjerenom oblačnošću, oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 15°C, na jugu do 17°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, na jugu do 30°C.

U srijedu (29.8.): Ujutro svježe s malom do umjerenom oblačnošću, oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost i rast dnevne temperature. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, na jugu do 17°C, na planinama od 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, na jugu i ponegdje sjeveru do 32°C.

U četvrtak (29.8.): Ujutro manje svježe s promjenjljivom oblačnošću, oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana promjenjljivo oblačno uz dalji rast dnevne temperature. Minimalna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, na jugu do 19°C, na planinama od 9°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i ponegdje sjeveru do 35°C.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender