19. 04. 2021.
Ivanić: Otvaranje Dejtona štetno po Srpsku

Ivanić: Otvaranje Dejtona štetno po Srpsku

Ivanić: OBA nije mogla zabraniti ulazak Prilepinu

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da, dok ne bude imao sve informacije, neće da komentariše zabranu ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu, te dodao da smatra da Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH nije mogla donijeti takvu odluku.

“Sada istražujem kako je došlo do toga. Ono što sam dobio je da je OBA izdala naredbu. Prema mom tumačenju prava, ona ne može izdavati naredbu”, rekao je Ivanić novinarima na Palama.

On smatra da takve odluke mogu donositi samo politički organi izvršne vlasti – resorno ministarstvo ili Savjet ministara, a nikako bezbjednosna agencija.

“To je vrlo složen problem, jer je za više od 2.000 lica zabranjen ulazak u BiH, od kojih je više od 1.950 lica koji su učestvovali na sirijskim ratištima. Treba dobro istražiti, vidjeti, ne zalijetati se, ne zloupotrebljavati, ali ako je bilo kakve zloupotrebe, onda oni koji su to učinili, moraće odgovarati”, rekao je Ivanić.

Govoreći o napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, Ivanić je rekao da se nada da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske brzo razriješiti ovaj slučaj, jer je od presudne važnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender