13. 06. 2021.
Mektić: Vlast priprema incidente; Cvijanović: Opozicija priprema incidente

Mektić: Vlast priprema incidente; Cvijanović: Opozicija priprema incidente

Mektić: Vlast priprema incidente; Cvijanović: Opozicija priprema incidente

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Šekovićima ocijenila da opozicija priprema incidente da bi za to optužila vlast.

“To će se dešavati u kontinuitetu, napravili su jednu histeričnu atmosferu u kojoj za sve živo što se dešava nastoje da optuže vlast, a meni djeluje da je stvar potpuno drugačija”, rekla je Cvijanovićeva, komentarišući tvrdnju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da vlast u Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem, kako kaže, disciplinovanja Banjaluke u kojoj gubi podršku.

Prema njenim riječima, organi i institucije Republike Srpske rade na jačanju Srpske.

“Ne pada nam na pamet da pravimo bilo kakve razdore niti histerične stvari u Republici. To je do sada, nažalost, bilo obilježje ponašanja opozicije”, istakla je predsjednica Vlade Srpske.

Ocijenivši takvo ponašanje opozicije kao neodgovorno, ona je rekla da su u mnoga dešavanja u Republici Srpskoj upleteni oni koji ne žele da vide ni jaku Republiku niti jake institucije.

“Ne žele da vide artikulisan politički stav, ne žele da vide ozbiljne ljude koji se na ozbiljan način bave svojim poslovima”, konstatovala je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da razni centri moći pomažu opoziciji u pravljenju haotične situacije, kreiranju raznih insinuacija, uplitanja porodica političara na vlasti u to, te diskreditovanja kandidata.

“Sigurna sam da su građani to sve prepoznali. U suštini naša je mogućnost da se okupljamo širom Republike Srpske i da zajedno proslavljamo svaki naš uspjeh, praznike. To pokazuje da je Republika Srpska sremna da se odupre”, naglasila je Cvijanovićeva.

Navodeći da se zna kako je Savez za promjene radio u prethodne četiri godine, Cvijanovićeva je navela da zna s kim i na koji način “šuruju”.

“Njima je na pameti da se pravi haos i nestabilnost. Što se tiče vlasti, vrlo smo stabilni, smireni i idemo zajedno sa našim narodom u ove izbore, da odradimo i taj politički zadatak kako bismo poslije toga mogli sve ove druge zadatke da radimo”, poručila je Cvijanovićeva, javlja Srna.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je da vlast u Republici Srpskoj “priprema incidente teškog karaktera za izbore”.

“Za ove izbore vlast priprema incidente teškog karaktera koji neće ići daleko od pokušaja ubistava kada se Banjaluka psihološki slomi. To su pouzdane informacije. Poručujem građanima Banjaluke koja se želi disciplinovati metalnim šipkama, da se ne boje, da su ovo najobičniji jadni miševi i da su ovo njihovi posljednji trzaji”, ustvrdio je Mektić.

“Postoje osnovana saznanja da vlast i dalje sprema atmosferu linča, da će se ovo nastaviti”.

On je naveo da se “priprema dovođenje raznih kriminalaca da se Banjaluka utjera u strah”. Govorio je i o slučaju napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

“Išli su sa namjerom da ga liše života. Stvar je spasila samo činjenica da je uspio da poziva u pomoć, da je bio pred ulazom svoje zgrade, da su stanari izašli i na taj način izvukao živu glavu.

Ovo je stvar linča, opšteg ambijenta i harange na ljude, u ovom slučaju novinare. Dodik je jednom izjavio da njemu nije problem SDS već BN. Prije toga je uslijedila priprema, pa je pojedine novinare nazivao da su strani plaćenici, da žive od stranih ambasada, da im se po stranim ambasadama daju pare, što je asociralo na činjenicu da ih pokaže kao izdajnike RS i srpskog naroda. Ovdje se od strane vlasti, predsjednika RS, stvara ambijent teške podjele srpskog naroda”, kazao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH kaže da se na taj način targetiraju, crta im se meta na glavama i da počinju da stradaju ljudi.

“Niko više ovdje u Banjaluci ne može da se osjeća sigurnim. Milorad Dodik ima pravo da nekoga nazove stranim plaćenikom, on koji ima stotine fotografija na američkim nosačima, ili je možda činjenica da su novinari otkrili aferu radioaktivnog otpada koji je došao u Banjaluku. Novinari su raskrinkali tu stvar, da se radi o radioakivnom otpadu.

Vlast obilježava, stvara jedan ambijent linča, a onda pomoću kriminalaca koje su instalirali u sistem vlasti, oni budu izvršioci. To se dobro zna ovdje u Banjaluci ko to radi i koji su to kriminalci koji za potrebe vlasti vrše lič i likvidaciju. Ova vlast se u ovom momentu isključivo okomila na Banjaluku jer pretpostavka je da je Banjaluka okrenula leđa ovoj vlasti nakon što je stotinu puta izvarana do te mjere da su neka sela postala značajnija i veći brendovi od same Banjaluke.

Bilo vam je poznato kad su navijači `Borca` nezadovoljni nekim odlukama, a pokušali da se organizuju, uletjela kriminalna banda i pretukla tu djecu. Vi ovdje ne smijete da mislite svojom glavom. Ovo je uništilo i izdalo RS”, kazao je Mektić.

“Ne može tako, ovo mora da prekine, ovdje se narodu utjeruje strah u kosti i ovo što se događa, ovo je dio isplanirane harange vlasti, posebno na Banjaluku. O tome raspolažem veoma pouzdanim informacijama. Treba Banjaluci ustjerati strah u kosti zato što je počela da misli glavom”, kazao je Mektić. (BN/N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender