25. 06. 2021.
Srpska će sama objaviti rezultate popisa

Srpska će sama objaviti rezultate popisa

Čubrilović: Ispoštovan skupštinski poslovnik

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je u potpunosti ispoštovan skupštinski Poslovnik o radu na posljednjoj sjednici Kolegijuma parlamenta na kojoj je raspravljano o zakazivanju posebne sjednice.

“Oni koji su zainteresovani za činjenice, neka pročitaju Poslovnik o radu. Nikada nije bilo da se Kolegijum nije izjašnjavao o konačnom prijedlogu dnevnog reda za sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Svaki put je isto bilo, pa tako i na posljednjoj sjednici Kolegijuma”, rekao je novinarima Čubrilović.

On smatra da se žele zloupotrijebiti sjednice Kolegijuma i izvršiti pritisak na vladajuću većinu, koja je uvijek odlučivala šta će biti na dnevnom redu skupštinske sjednice.

“Ništa nije bilo drugačije ni ovaj put. Oni koji misle da je bilo drugačije, neka se obrate skupštinskoj službi i dobiće tonski zapis”, dodao je Čubrilović.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske nije juče utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za zakazivanje 30. posebne sjednice, koji je predložilo 28 narodnih poslanika.

Opozicioni poslanici Adam Šukalo, Nedeljko Glamočak i Krsto Jandrić optužili su predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića da je prekršio pravne akte jer je tražio da se Kolegijum izjašnjava o dnevnom redu koji je predlagač već definisao za posebnu sjednicu Narodne skupštine.

Šukalo je podsjetio da je posebnu sjednicu zatražila trećina poslanika sa tačkom dnevnog reda “Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića”.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender