03. 03. 2021.
Bora Đorđević: Nekad i falš zvuči dobro

Bora Đorđević: Nekad i falš zvuči dobro

Bora Đorđević: Nekad i falš zvuči dobro

Grupa “Riblja čorba”, pored serije koncerata kojima ove godine obilježava četiri decenije postojanja, vredno radi i na 20. albumu “Da tebe nije”, a prepreku ne predstavlja ni to što legendarni frontmen benda Bora Đorđević posljednjih godina sa suprugom Dubravkom živi u Sloveniji.

Novonastale okolnosti su ga, međutim, primorale da se prilagodi modernim tehnologijama, čemu se ranije protivio. Početkom ovog vijeka je govorio da i dalje koristi pisaću mašinu radije nego internet, a sada, prije početka intervjua, pun entuzijazma na mobilnom telefonu novinarima pušta demo snimke novih “Čorbinih” pjesama. Komunikacija na “Vajberu” mu je, naravno, svakodnevica.

Nije baš da sam prihvatio mobilni, i dalje ga smatram špijunskom napravom – uz karakterističan osmijeh, za “Novosti”, kaže Bora.

– Ne volim da snimam digitalno, još nam je živi bubanj “zakon”. Kombinujemo te dvije tehnike. Ne volim ni da glas provlačim kroz “autotjun”, nema potrebe. Čak i ako “odvalim” neki falš, ukoliko je u funkciji pjesme i da joj atmosferu, to je dosta dobro. Neznalice koje koriste “autotjun” samo tako i mogu da pjevaju. Proglasili su to načinom pjevanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender