05. 03. 2021.
Šta je Mičel poručio Vučiću i Tačiju?

Šta je Mičel poručio Vučiću i Tačiju?

Šta je Mičel poručio Vučiću i Tačiju?

Pomoćnik državnog sekretata SAD Ves Mičel imao je odvojene telefonske razgovore sa predsjednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Mičel je pružio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Vesom Mičelom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Vučić i Mičel su, prije svega, razgovarali i o evropskom putu Srbije i o dijalogu Beograda i Prištine.

U razgovoru je konstatovano da SAD pružaju punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i da se nadaju postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rješenja.

Predsjednik Srbije je američkom zvaničniku rekao da je posvećen miru i saradnji u regionu, i da će, iako smatra da će se veoma teško doći do dogovora, nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na zapadnom Balkanu.

I kosovski predsjednik Hašim Tači razgovarao je s pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom o dijalogu Beograda i Prištine.

Tači je na Tviteru naveo da je imao odličan razgovor s pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

“Zahvalni smo SAD i njegovoj podršci postizanju mirnog pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije. Dogovorilo smo se da koordinišemo dalje korake”, naveo je on.

Tači je dodao da je podrška SAD ključna za evroatlantsku perspektivu Kosova, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender