23. 06. 2021.
Ivanić: Društvo je sazrelo za promjene. Javni servis postao dno dna

Ivanić: Društvo je sazrelo za promjene. Javni servis postao dno dna

Ivanić: Društvo je sazrelo za promjene. Javni servis postao dno dna

”Srpski narod nije zaslužio da mu se pripisuje da ne zaslužuje bolju vlast. Nas su kroz istoriju u svijetu predstavljali velikani, Vuk Karadžić, Aleksandar Obrenović, Nikola Pašić – vrhunske demokrate.

Vlast SNSD-DNS-SP pokušava da nas napravi mjestom gdje ne vlada demokratska kultura, ali mi to nismo, mi smo drugačiji”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, gostujući u sinoćnjoj emisiji ”Stav” na K3 televiziji.

Ivanić je rekao da je najveća odgovornost na koaliciji SNSD-DNS-SP za najtežu podjelu naroda od doba komunista i partizana.

”Doveli su nas do toga da kobajagi patriote glasaju za SNSD i njihove partnere, a kobajagi izdajnici glasaju za Savez za pobjedu. U takvoj atmosferi, Dodikove borbe za vlast na život i smrt došli smo do napada na novinara, na opoziciju, na sve koji misle drugačije…”, rekao je Ivanić.

Kaže da je strašno da je javni servis Republike Srpske postao najbrutalnija pesnica vladajuće strukture.

”Javni servis je postao dno dna. Tamo ima sjajnih ljudi koji se stide ovoga što RTRS radi u borbi za opstanak vlasti SNSD-DNS-SP. Društvo je sazrelo za promjene, ali je važno, kao nikad do sada, da izađu oni koji su proteklih godina ostajali kod kuće. Narod nikada nikome ne treba da daje ovoliku moć, jer je ova vlast umislila da je živući bog, što je otišlo u nadmenost i bahatost”, rekao je Ivanić.

Apstinenti odlučuju

Ko ne izađe na izbore, kaže Ivanić, daje šansu manipulantima da urade nešto sa njegovim listićem.

”Izađete li, vlast će biti promijenjena. Ostanete li kod kuće, vlast SNSD-DNS-SP ostaje. Razmislite zašto su SNSD i HDZ bili protiv uvođenja elektronskog brojanja, koje čisto kao suza. Čak ga i naša prijateljska Rusija ima”, rekao je Ivanić.

Ugrožena bezbjednost

Odgovarajući na pitanja o ugroženoj bezbjednosti i napadu na novinara Vladimira Kovačevića, Ivanić je rekao da je Milorad Dodik godinama unazad brutalan, izrazito negativan i da je ciljano udarao na sve koji ne misle kao on – novinare, opoziciju, sve.

Slučaj Dragičević

Govoreći o slučaju Dragičević, Ivanić je rekao da je očigledno da nekima iz vlasti nije u interesu da slučaj bude riješen i da je vlast SNSD-DNS-SP ispolitizovala cijeli slučaj.

”Politizaciju je napravio isključivo MUP konferencijom za novinare, a onda i vlast i režimski mediji nazivajući one koji traže istinu – soroševcima i stranim plaćenicima. Kako je moguće da se toliko dugo čekala naredba tužilaštva, kako je moguće da i dalje nema pomaka? Što nisu stavili tačku na to i riješili tu politizaciju?”, kaže Ivanić.

Problem je što, kaže Ivanić, vlast SNSD-DNS-SP kritiku pojedinca tumači kao napad na institucije.

”To je njihova bolest. Moćnici i diktatori kroz istoriju su svaku kritiku svog rada tumačili kao napad na državu. Ali, obično tada i dođe kraj, strovaliće se brzo”, rekao je Ivanić.

Treći entitet

Ivanić je naglasio da se izričito protivi pokušajima stvaranja trećeg entiteta, jer bi njime Republici Srpskoj bio oduzet dio teritorije i bilo bi otvoreno pitanje izmjene Dejtonskog mirovnog sporazuma.

”Ne razumijem snishodljivost SNSD-a prema HDZ-u, jer je treći entitet i zadiranje uz Srpsku upravo njihova želja. Republika Srpska više nikome nije problem, nema nijednog zahtjeva za ukidanje – da se mijenja ustav, da se nešto krupo promijeni. Srpska nije problem, osim ako sami svoju glavu ne stavimo na panj, a svrstavajući se na jednu ili drugu stranu, bošnjačku ili hrvatsku, upravo to radimo”, rekao je Ivanić.

NATO – Radmanović jedini Srbin koji je za NATO

Govoreći o NATO i spinovima vlasti SNSD-DNS-SP, Ivanić je podsjetio da je SNSD-ov Nebojša Radmanović jedini Srbin koji je potpisao dokument koji je protivan interesima Srpske i Srbije.

”Nekoliko mjeseci nakon što je Srbija izglasala vojnu neutralnost, Radmanović je potpisao dokument o pristupanju Akcionom planu za članstvo (MAP), na osnovu deklaracije njegove partije – SNSD. Napravili su istorijski promašaj i sada pokušavaju da optuže druge”, rekao je Ivanić.

Slučaj Prilepin

Govoreći o slučaju Prilepin, Ivanić je rekao da trenutno istražuje šta se tačno desilo, jer Obavještajno-bezbjednosna agencija ne može da naređuje.

”Ukoliko ima informaciju o potencijalno opasnim ljudima, OBA ima pravo i obavezu da dostavi informaciju, ali ne može da donosi odluku. To može da uradi samo ministarstvo ili Savjet ministara. Ovaj slučaj mora biti riješen hladne glave, bez političke zloupotrebe”, rekao je Ivanić.

S obzirom na to da se radi o Rusiji – prijateljskoj zemlji, važnom političkom i ekonomskom partneru, i Republike Srpske i BiH, garantu Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ivanić je naglasio da je fer da se imena, ukoliko postoji bilo kakva sumnja, dostave zemljama, jer se ne radi o kriminalcima nego o određenim saznanjima o njenim državljanima, sa kojima bi ta zemlja trebalo da bude upoznata.

Izbori

Govoreći zašto Vukota Govedarica treba da bude predsjednik Republike Srpske, Ivanić je rekao da je Govedarica čestit, čovjek iz naroda, koji dobro razumije glas običnog čovjeka.

Ivanić je rekao da vjeruje u pobjedu Saveza za pobjedu i njegove partije PDP, koja je izašla sa odličnim ”Programom obnove Republike Srpske”, sa tačno navedenim mehanizmima za promjene u svakom segmentu društva.

(K3)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender