09. 05. 2021.
Putin: Rusija će tajnim oružjem odgovoriti na nuklearni napad

Putin: Rusija će tajnim oružjem odgovoriti na nuklearni napad

Putin: Ubistvo Zaharčenka kukavički čin

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da je ubistvo lidera samproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka “kukavički čin” čiji je cilj destabilizacija krhkog mira u regionu, javlja Rojters.

U saopštenju koje je izdao Kremlj, Putin, međutim, ne optužuje Ukrajinu da stoji iza tog ubistva, primjećuje britanska agencija.

Putin je izrazio nadu da će počinitelji i organizatori Zaharčenkovog ubistva biti kažnjeni, kao što i zaslužuju, navedeno je na sajtu Kremlja, prenosi Tass.

“Aleksandar Vladimirogič je zaista bio narodni lider, hrabra osoba snažne volje, patriota Donbasa. U teškim vremenima za njegovu republiku, on je ustao da je brani, preuzevši ogromnu ličnu odgovornost, i predvodio je narod”, navodi se u saopštenju.

Ruski predsjednik je uputio izraze saučešća porodici i prijateljima ubijenog Zaharčenka.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da ima osnova za sumnju da iz toga stoji Kijev.

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je da veruje da je ubistvo Zaharčenka između “pobunjenika i njihovih ruskih sponzora”, navodi Rojters.

Zaharčenko je ubijen danas u eksploziji u restoranu u Donjecku, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender