25. 06. 2021.
Susreti mladih socijalista, 300 učesnika iz svih odbora

Susreti mladih socijalista, 300 učesnika iz svih odbora

Susreti mladih socijalista, 300 učesnika iz svih odbora

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić otvorio je u petak naveče u Trebinju Susrete mladih socijalista Republike Srpske i poručio da je programski cilj ove stranke da u Srpskoj stvori jaku osnovu za što veće angažovanje mladih u političkim procesima.

Đokić je na skupu, kojem je prisustvovalo 300 mladih iz svih opštinskih i gradskih odbora SP-a, istakao važnost angažovanosti mladih u društvenom životu Republike Srpske, ali i u okviru partije, te dodao da omladina treba da bude kreator budućnosti.

“Budućnost pripada mladima i moramo sve da učinimo da to i osjete u ovom trenutku”, rekao je Đokić.

On je istakao da Socijalistička partija svojim aktivnostima kreira prostor u kome mladi mogu da djeluju, da budu nosioci sadržajnih aktivnosti i kreatori politika, posebno onih koje njima najviše odgovaraju.

“Mladim ljudima treba sigurnost za budućnost, da se razvijaju, obrazuju, zapošljavaju”, rekao je Đokić, ističući da je SP podmlađena u kadrovskoj strukturi.

Predsjednik Aktiva mladih SP-a Davor Strika kaže da ovaj aktiv nastavlja da sprovodi aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja mladih u cijeloj Republici Srpskoj.

On naglašava da su mladi SP-a dovoljno uključeni u društvenopolitički život, ali da to može i bolje.

“Uvijek od naših funkcionera tražimo da daju još više šanse mladim ljudima i do sada smo po tom pitanju imali sluha od rukovodstva SP-a”, rekao je Strika i naglasio da su zadovoljni saradnjom sa Vladom Srpske i resornim ministarstvima.

Prema njegovim riječima, mladi smatraju da treba da budu protagonisti društvenih promjena i da rade na tome da i oni i cijela Republika žive bolje.

Strika je ocijenio da je trodnevni skup Susreti mladih socijalista prilika da se mladi iz cijele Republike Srpske upoznaju, druže i razmjenjuju ideje.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender