01. 03. 2021.
Policajci ubili glumicu zbog lažnog pištolja

Policajci ubili glumicu zbog lažnog pištolja

Policajci ubili glumicu zbog lažnog pištolja

Bivšu zvijezdu serije “Urgentni centar”, glumicu Vanesu Markez, u četvrtak je upucala kalifornijska policija nakon što je u njen dom pozvana pomoć jer je Markez, koja je bolovala od poremećaja u ishrani, navodno imala napade. Pomoć je pozvala gazdarica njenog stana.

Na adresu 49-godišnje glumice stigla su tri policijska službenika i radnica zadužena za mentalno zdravlje pacijenata. Navodno su proveli 90 minuta pokušavajući da joj pruže pomoć, pri čemu je Markez bila “izrazito nekooperativna”, kako su izjavili iz policije.

Oko 14 sati glumica je, prema tvrdnjama policije, izvukla nešto što je izgledalo kao pištolj zbog čega su policajci otvorili vatru na nju. Pogođena je u trup, pa prebačena u bolnicu gdje je preminula od posljedica ranjavanja, prenosi Metro.

Policajci su nakon pucnjave utvrdili da predmet koji je glumica izvukla nije bio pravi pištolj, nego samo replika. Trenutno je u toku istraga o pucnjavi i policajcu koji je pucao u Markez.

Policija je izjavila da su u prošlosti više puta intervenisali kod glumice.

Vanesa Markez je u “Urgentnom centru” glumila medicinsku sestru Vendi Goldmen, a prošle godine je putem Tvitera optužila Džordža Klunija za propast njene karijere.

“Kluni je pomogao da dospijem na crnu listu nakon što sam progovorila o zlostavljanu u seriji “Urgentni centar”. Rekli su mi: Svaka žena koja ne pristaje da učestvuje u toj igri ostane bez karijere”, napisala je tada Markez, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender