08. 05. 2021.
Skupština SDS-a u Banjaluci

Skupština SDS-a u Banjaluci

Skupština SDS-a u Banjaluci

Vukota Govedarica mora pobijediti Željku Cvijanović i biti novi predsjednik RS uz podršku naroda i stranaka koje čine Savez za pobjedu. Ali nemojte nikako smetnuti s uma da promjene neće biti moguće provesti ako Dodik ne izgubi i ako Mladen Ivanić ne bude ponovo srpski član Predsjedništva BiH, poručio je danas bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić obraćajući se skupštini te stranke u Banjaluci.

“Isteklo je vrijeme sadašnjoj vlasti u Republici Srpskoj i oni to znaju i zato su opasni”, kazao je Bosić, navodeći da posao nije nimalo lak.

“Zato treba zbiti redove i učiniti sve da Republika Srpska krene u bolju budućnost”, kazao je Bosić.

Podsjetio je i na put Srpske demokratske stranke od osnivanja do danas, konstatujući da je svako vrijeme imalo svoje breme.

“Mi moramo izvući pouke, posebno iz izbora 2014.kada smo pobijedili za nivo BiH, a vjerujem i za nivo predsjednika RS, ali nismo bili dovoljno jaki da se odupremo krađi i kupovini glasova. Ovaj put se svi moraju angažovati prije svega na sprečavanju sistemske krađe izbora za što treba apsolutno jedinstvo i da svi daju puni doprinos pobjedi, a ne kao 2014. kada smo izgubili u područjima na kojima smo bili sigurni u snagu i pobjedu SDS-a”, rekao je Bosić.

Prema njegovim riječima, pouka pouka iz 2014-e je da prebrojavanjem glasova izbori nisu završeni.

“Ovaj put se ne smije dozvoliti izdaja među onima koji su izabrani u ime stranke a onda te mandate prodali Dodiku”, upozorio je Bosić .

Naglasio je da je SDS jedina istorijska stranka zato što je direktno vezana za nastanak Republike Srpske kao državotvorna stranka.

“Ona je nastala na idealima i mora imati jasne ideale i ideje i danas. Devedestih su to bili ideali da Srbi zapadno od Drine imaju pravo da budu ravnopravni sa drugima i da imaju pravo da opstanu na svojim vjekovnim ognjištima. Za te ideje i stvaranje RS su mnogi dali i živote, a mnogi su i dan danas proganjani i utamničeni zbog borbe za Republiku Srpsku”, rekao je Bosić u obraćanju skupštini SDS-a.

Poručio je da se za ideale treba boriti jer, kako je kazao, ljudi bez ideala su spremni da radi ličnih interesa sklope pakt i sa đavolom, koji kasnije dođe po svoje.

“Zadatak SDS-a je da podigne RS u moralnom i materijalnom smislu, da stvori pravnu državu koju je sadašnji režim stavio pod svoju političku kontrolu, da stvori ambijent u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i u kojem djeca političara i tajkuna neće biti privilegovana, da stvori ambijent u kojem će nove generacije moći da ovdje žive od svog rada i razvijaju RS.

To su naši ideali oko kojih moramo da se okupimo i to nas politički razdvaja od Dodikovog SNSD-a i stranaka koje su formirane samo radi ostvarivanja pojedinačnih ličnih interesa”, kazao je Bosić, navodeći da je za to potrebno maksimalno jedinstvo i angažovanje svih.

“Da bismo to ostvarili Vukota Govedarica mora pobijediti Željku Cvijanović i biti novi predsjednik Republike Srpske. I on će to uraditi uz podršku naroda i stranaka koje čine SzP. Ali nemojte nikako smetnuti sa uma da promjene neće biti moguće provesti ako Dodik ne izgubi i ako Mladen Ivanić ne bude ponovo srpski član predsjedništva. Zato svi iz SDS-a moraju dati sve za tu pobjedu i tako će i biti. Sve ostalo bi bila izdaja. Isteklo je vrijeme sadašnjoj vlasti u RS i oni to znaju i zato su opasni. Zato zbijmo redove, budimo jedinstveni i učinimo sve da RS krene u bolju budućnost.”, zaključio je dana[nje obra’anje skup[tini SDS-a Bosić.

SkupSkupština SDS-a je programskog i svečanog karaktera na kojoj su predstavljeni programski ciljevi i kandidati stranke za predstojeće izbore.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske a Mladen Ivanić za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

I predsjednik Partije demokratskog progresa Beanislav Borenović je kazao da Savez za pobjedu i kandidati Ivanić i Govedarica pobjeđuju na izborima. “Narod je uz nas i pobjeda je naša”, kazao je Borenović, navodeći da sviće i RS jer će skinuti nenarodnu vlast u Srpskoj.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je rekao da je ovo godina kada se dešavaju promjene, promjene koje će biti stvarne i koje treba da zaustave ekonomsko propadanje Republike Srpske.

(BN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender