22. 06. 2021.
Kipruto i Jevtićeva najbrži na “Banjalučkoj desetki”

Kipruto i Jevtićeva najbrži na “Banjalučkoj desetki”

Kipruto i Jevtićeva najbrži na “Banjalučkoj desetki”

Treći na ovogodišnjem banjalučkom polumaratonu, Kenijac Stenli Kipruto i živa legenda srpske atletike Olivera Jevtić pobjednici su prvog izdanja “Run and more Park” festivala sporta i zabave. Ni kiša koja je neprestano padala nije ih omela da prvi prođu kroz cilj u trci na deset kilometara.

Olivera priznaje da ne voli da trči po kiši, ali kaže da joj je jaka konkurencija dala vjetar u leđa.

“Ja, šta reći u mojom godinama, nosim se sa takvom konkurencijom. Presrećna sam, volim da trčim. Hvala organizatoru. Ja sam došla ovdje da uveličam ovu manifestaciju, da se takmičim. Nije bitno ko je prvi. Važno je da se družimo, da postižemo dobre rezultate i da je pozitivna atmosfera”, kaže Olivera Jevtić.

“Drugi put sam u Banjaluci. Staza je dobra i volim da trčim ovdje. Drago mi je da sam danas bio najbrži”, kaže Stenli Kipruto.

U trci na pet kilometara, čiji je pokrovitelj bila kompanija “Prointer”, najbolje vrijeme ostvarili su Nemanja Cerovac i Katarina Vukančić. Izostala je veća podrška Banjalučana, ali organizatori kažu da na to nisu mogli da utiču. Loše vrijeme ipak nije uticalo na dobru organizaciju.

“Bitno je da smo mi što se tiče organizacije odradili sve na vrhunskom nivou, da su svi najbolji došli ovdje i da su oni zadovoljni. Žao mi je zbog naših sugrađana, da je bilo lijepo vrijeme sigurno bi bio pun park i zaista jedan festival sporta i zabave”, kaže Radisavka Račić iz Atletskog kluba Banjaluka.

A na festivalu sporta i zabave osim elitnih trkča učestvovao je veliki broj rekreativaca. Titulom najbržeg Banjalučanina odnosno Banjalučanke okitili su se Davor Vidović i Nataša Atlagić. Organizatori najavljuju nove projekte, a sve u cilju promocije sporta, zdravog života i druženja.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender