03. 03. 2021.
Konvencija Ujedinjene Srpske: Pobjeđujemo ne radi sebe, nego radi interesa Srpske

Konvencija Ujedinjene Srpske: Pobjeđujemo ne radi sebe, nego radi interesa Srpske

Konvencija Ujedinjene Srpske: Pobjeđujemo ne radi sebe, nego radi interesa Srpske

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da ova partija ima “nadmoćan ekonomski program i nacionalnu platformu” i da pripada bloku koji na predstojećim izborima ne pobjeđuje radi sebe, nego radi interesa Republike Srpske.

Stevandić je rekao Srni, nakon konvencije Ujedinjene Srpske u Banjaluci, da je ova partija pred oko 500 gostiju i prijatelja demonstrirala svoju spremnost za izbore.

“Gost na konvenciji je bila i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović koja je dobila našu podršku na izborima za predsjednika Republike Srpske. Potpuno smo svjesni da je naš koncept zajednički i da se on temelji na razvoju i očuvanju Republike Srpske”, rekao je Stevandić.

On je dodao da Ujedinjena Srpska bezrezervnu podršku daje i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na izborima za člana Predsjedništva BiH.

“Zajedno zalažemo za očuvanje Republike Srpske i da konačno u Sarajevu zaigra prava reprezentacija Srpske”, rekao je Stevandić.

On je naglasio da je Ujedinjena Srpska potpuno tehnički opremljena za izbore i njeni odbori su raspoređeni u svakom gradu i opštini.

“Svjesni smo da imamo nadmoćan ekonomski program, nadmoćnu nacionalnu platformu i da smo građanima objasnili da pripadamo bloku koji na ovim izborima ne pobjeđuje samo radi sebe, nego radi interesa Republike Srpske, radi zaštite budućnosti naše djece”, rekao je Stevandić.

On je naveo da druga ponuda uključuje da se o Republici Srpskoj odluke donose van Srpske, a tu ponudu nosi Savez za promjene.

“Naša ponuda ne sadrži da drugi odlučuju o nama, nego da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mi smo kao narod uspjeli da se uzdignemo u posljednjih 12 godina u Republici Srpskoj i da svaki dan budemo jači i da demonstriramo odlučnost da sami odlučujemo o svojoj sudbini”, istakao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, to je trenutno prepoznato kao neka vrsta opasnosti za sarajevske političke krugove i oni su instrumentalizacijom Saveza za promjene pokušali da zaustave taj proces.

“Danas se Ujedinjena Srpska ponosi svojom ulogom u rasvjetljavanju tih političkih koncepata, od kojih je koncept koji mi zastupamo dobar za Republiku Srpsku i odnijeće veliku pobjedu. Koncept Saveza za promjene je veoma loš i treba da doživi veliki poraz pa da se partije koje mu pripadaju reorganizuju i vrate nacionalnom programu, u kojem je nekad SDS kao vitalni dio tog saveza učestvovao”, rekao je Stevandić.

On je dodao da je Ujedinjena Srpska današnjim danom pokazala da spada u velike partije, koja ima program, ideje, ljude, infrastrukturu, kao i svu tehničku podršku koju treba da ima partija koja pobjeđuje na izborima.

Ujedinjena Srpska predstavila je danas u Banjaluci audio, video i štampani materijal, te logo i slogan koji će se koristiti u predstojećoj kamapanji. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender