25. 06. 2021.
Đokić: Biti socijalista danas postalo moda, imamo kvalitetne kadrove i to me raduje

Đokić: Biti socijalista danas postalo moda, imamo kvalitetne kadrove i to me raduje

Đokić: Ministarstvo će podržati proizvodnju motocikala

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Slovenije i direktorom preduzeća “Šuvak metal” iz Kozarske Dubice o mogućnostima organizovanja proizvodnje motocikala u ovoj opštini.

Đokić je naveo da se raduje mogućnosti za proširenje proizvodnje ovog preduzeća i za zapošljavanje novih radnika i poručio da će Ministarstvo pružiti punu podršku inicijativi ovog projekta, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

– U Republici Srpskoj postoje odlični uslovi za dalji razvoj metalske industrije, a domaćem tržištu su potrebni motocikli – rekao je Đokić i dodao da će, s ciljem što uspješnije realizacije ovog projekta, biti analizirane mogućnosti podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Direktor preduzeća “Šuvak metal” Dejan Šuvak istakao je da je zainteresovan za ulaganje u proizvodnju motora “torini”, te da je uvjeren da će njegova kompanija, uz pomoć Ministarstva i delegacije iz Slovenije koja u projektu sarađuje u oblasti konstruisanja i savjetovanja, u narednom periodu uspješno realizovati proizvodnju.

Na sastanku je dogovoreno da će tokom septembra u Republici Srpskoj biti organizovana prezentacija ovog projekta, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender