23. 06. 2021.
Serije teških krađa na području Banjaluke: Opljačkali tek otvorenu radnju i ukrali sef s novcem

Serije teških krađa na području Banjaluke: Opljačkali tek otvorenu radnju i ukrali sef s novcem

Serije teških krađa na području Banjaluke: Opljačkali tek otvorenu radnju i ukrali sef s novcem

Svega par časova bilo je dovoljno lopovima koji su pod okriljem noći u Banjaluci provalili u dva poslovna objekta i ukrali sef sa novcem, saznaje Srpskainfo.

Lopovi su tako opljačkali poslovnicu firme “Imperial” u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, a ubrzo je “pala” i apoteka u Ulici Milana Tepića, u strogom centru Banjaluke. Nakon provale u apoteku, lopovi su na glavna vrata ušli u objekat, ali ih je najvjerovatnije nešto omelo, pa su pobjegli bez plijena.

Oba krivična djela banjalučko tužilaštvo okvalifikovalo je kao teške krađe i prijavljena su u subotu iza ponoći. Policija u međuvremenu nije otkrila identitet osumnjičenih.

-Obje pljačke dogodile su se u rasponu od nekoliko časova, a istragom će biti utvrđeno da li se radi o serijskim provalnicima ili je ovo puka slučajnost da se u istoj noći dogode dva krivična djela koja nisu povezana – objasnio je izvor iz istrage i dodao.

-Poslovnica firme “Imperial” odnosno objekat prodavnice odjeće i obuće “Azel frans” otvoren je nedavno i lopovi su očigledno još ranije tipovali ovu prodavnicu smatrajući da u njoj ima dovoljno novca. Međutim, prevarili su se, jer je plijen ako je suditi prema izjavi vlasnika, iznosio tek par stotina maraka.

Navodi da su lopovi iz firme “Imperial” odnijeli metalni sef sa novcem, dok iz apoteke u centru grada lopovi nisu odnijeli novac i nakon premetačine su pobjegli.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović potvrdila je za Srpskainfo da je pljačka poslovnice firme “Imperial” prijavljena u subotu iza ponoći.

-Službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi i izvršili uviđaj u poslovnom objektu “Imperial” u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića gdje su nepoznate osobe izvršile tešku krađu u objektu odakle je ukradena određena količina novca – izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje kako je pokrenuta istraga, te da je rad na pronalasku osumnjičenih u toku.

Podsjetimo, u Banjaluci se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko teških krađa i razbojništvo koje do danas nisu rasvetljene.

Policija tako još uvijek traga za lopovima koji su opljačkali porodičnu kuću u banjalučkom naselju Nova Varoš i ukrali veću količinu zlatnog nakita i parfema čija je vrijednost 30.000 maraka.

-Nakon što su najvjerovatnije kroz prozor provalili u kuću, lopovi su izvršili premetačinu i ukrali nakit, skupocjene parfeme i torbe čija je vrijednost procijenjena na više desetina hiljada maraka – objasnio je izvor iz istrage.

Izvor iz istrage izjavio je i da je kuća u banjalučkom naselju Nova Varoš najvjerovatnije tipovana od ranije.

-Lopovi su nekoliko dana “snimali” kuću i krenuli u pljačku kada su se uvjerili da nema ukućana. U pitanju je dio naselja gdje su kuće imućnijih Banjalučana, a lopovi su imali četiri časa za pljačku, jer je toliko vlasnik bio odsutan – objasnio je izvor iz istrage.

Potraga za razbojnikom

Banjalučka policija još uvijek traga i za razbojnikom koji je u avgustu ove godine naoružan opljačkao kladionucu “Vilijams”. Tokom uviđaja utvrđeno je da je razbojnik radnici kladionice zapretio nožem, nakon čega je preplašena radnica razbojniku predala novac. Tokom razbojništva radnica kladionice nije povrijeđena.

(srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender