27. 02. 2021.
Ako pobijedi Dimitrova, Đoković na terenu opet nakon dva sata

Ako pobijedi Dimitrova, Đoković na terenu opet nakon dva sata

Novak ni riječ o zdravstvenim problemima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je meč sa Žoaom Sousom bio izuzetno težak, uprkos tome što ga je dobio u tri seta.

Đoković se plasirao u četvrtfinale US opena pobjedom nad Portugalcem sa 6:3, 6:4, 6:3.

Novak nije govorio o zdravstvenim problemima u koji su ga snašli tokom drugog i trećeg seta, kada je tražio pomoć ljekara.

“Semafor ne laže, ali je bilo mnogo teže nego što rezultat pokazuje. Imao je brejk, uspeo sam da se vratim u drugom setu. Bili su teški uslovi, pokušavao sam da izdržim na terenu i da sačekam svoje prilike. Uspeo sam da u njegovim servis gemovima ugrabim svoje šanse i dođem do pobede”, rekao je Đoković.

Poslije dva teška seta, treći je riješio nevjerovatnim osmim gemom koji je riješio sa tri bekhend vinera po paraleli i smečom.

“Lakše je igrati na ovoj strani jer misliš da igraš nizbrdo. Njegove loptice ne dolaze toliko brzo i uspevao da se namestim dobro na udarce. Pogodio sam nekoliko odličnih bekhenda niz liniju i u tim trenucima sam pokušavao da gađam u njegov bekhend i otvorim forhend stranu. To je sada funkcionisalo i uspeo sam da osvojim važan gem”, dodao je.

Srpski igrač sada čeka Džona Milmana koji je savladao Rodžera Federera.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender