27. 02. 2021.
Nenad Stevandić: U Sarajevu će zaigrati reprezentacija Republike Srpske

Nenad Stevandić: U Sarajevu će zaigrati reprezentacija Republike Srpske

Stevandić: Vjera u Republiku Srpsku je ključ pobjede

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da je vjera u Republiku Srpsku ključ pobjede vladajuće koalicije na predstojećim izborima, koja će obezbijediti bolje predstavljanje Srpske u BiH od dosadašnjeg.

“Pobjeda nije u pitanju, ali moramo da napravimo veliku razliku i omogućimo da ubuduće niko u Srpskoj ne razmišlja da u Sarajevu može da ostvari nešto na teret Republike Srpske i da mu u tome pomažu srpski kadrovi, kao što je to danas”, rekao je Stevandić na stranačkom skupu u bijeljinskom Novom Naselju Janja.

On je naveo da je to moguće samo uz Milorada Dodika u Sarajevu i zadržavanjem stabilnosti Srpske izborom kandidata koji se bore za njen opstanak i stabilnost, kao što je Željka Cvijanović.

“Samo koalicija sa SNSD-om je za BiH, jer u BiH mora da igra reprezentacija najboljih kadrova Republike Srpske iz svih stranaka, ne smijemo da gubimo glasove i da dozvolimo da se političarima iz Republike Srpske upravlja iz Sarajeva”, istakao je Stevandić.

Lider Ujedinjene Srpske svečano je otvorio novu kancelariju stranke u Novom Naselju Janja koje ima 4.000 stanovnika i poručio da se o žiteljima prigradskih naselja treba voditi više brige.

“Novo Naselje Janja formirano je nakon rata od srpskog stanovništva koje je protjerano i raseljeno iz 35 opština sadašnje Federacije BiH i ovi ljudi su, gradeći Republiku Srpsku, ponovo izgradili i svoje porodice i budućnost i potrebna im je veća podrška nego do sada”, poručio je Stevandić.

On je naveo da Ujedinjena Srpska ima program ruralnog razvoja, kao i plan za otvaranje 25.000 radnih mjesta u realnom sektoru, gdje je poljoprivreda jedan od nosećih klastera.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Bijeljini Cvijetin Lukić rekao je novinarima da je ova stranka za nešto više od dvije godine djelovanja postala brend i da je zbog širenja stranke na području Bijeljine otvorena i druga kancelarija, a u planu je otvaranje treće stranačke kancelarije u bijeljinskom naselju Intergaj.

On je naveo da Ujedinjena Srpska na ovaj način želi da približi građanima svoj program i dodao da ovoj stranci pristupaju brojni građani koji se ranije nisu bavili politikom, ali priključuju im se i oni koji su bili članovi drugih stranaka, jer su prepoznali dobar program i rad ove stranke.

Predsjednik mjesnog odbora stranke u Novom Naselju Janja Dragan Stanković rekao je novinarima da je najveći problem mještana zapošljavanje, jer ih svega 10 odsto ima radna mjesta, pa su i njihova očekivanja nakon izbora privlačenje investicija i otvaranje radnih mjesta.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender