27. 02. 2021.

“Dual” radar kontroliše vozače u Banjaluci

Radarski sistem “dual” će od sutra do 30. septembra kontrolisati brzinu vozila na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka.
“Dual” radar evidentira brzinu vozila bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, na obje saobraćajne trake u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Radar “dual” ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije, a vozačima koji su počinili prekršaj obavještenje se dostavlja na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banjaluka poziva vozače da u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe, a i druge učesnike u saobraćaju.

“Dual” radar će u ovom periodu kontrolisati brzinu vozila na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Kotor Varoša i Čelinca.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender