12. 06. 2021.
Ninić: Zbog Beneša su dječaci ulazili u ring

Ninić: Zbog Beneša su dječaci ulazili u ring

Ninić: Zbog Beneša su dječaci ulazili u ring

Bivši šampion Balkana, Evrope i svijeta u kik-boksu Draženko Ninić izjavio je za Srnu da je bokser Marijan Beneš bio legenda od Vardara do Triglava i da je zbog njega, kao i mnogi drugi klinci, odlučio da trenira ovaj sport.

“Zaplakao sam kada sam čuo da je preminuo moj prijatelj i idol. Gdje god sam se borio, od Slovenije do Makedonije, pitali su me odakle sam. Kada bih odgovorio da sam iz Banjaluke svi su pitali gdje je Marijan Beneš. Svi su govorili pozdravi nam Marijana. Izgubili smo velikana, neka ga anđeli čuvaju, a jednog dana ćemo se sresti”, istakao je Ninić.

On je rekao da su zbog Beneša mnogi dječaci, ne samo u Banjaluci, stavili bokserske rukavice na ruke.

“Hiljade i hiljade dječaka su poslije gledanja Benešovih mečeva počeli da treniraju boks. Kao rezultat toga imamo Gorana Delića, Darka Kučuka, Marka Čolića, Denisa Marjanovića, a i ja sam ušao u ring zbog njega. Svi smo mi bokserske rukavice stavili zbog njega”, dodao je Ninić.

Jedan od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena Marijan Beneš preminuo je juče u Banjaluci u 67. godini nakon duge i teške bolesti, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender