25. 06. 2021.
Sutra na Kongresu u Budimpešti: UEFA odlučuje o prijemu Kosova u članstvo

Sutra na Kongresu u Budimpešti: UEFA odlučuje o prijemu Kosova u članstvo

Treneri zatražili da se ukine pravilo gola u gostima

Treneri nekih od najvećih fudbalskih klubova su na godišnjem skupu u Nionu od UEFA zatražili da se ukine pravilo gola u gostima, a iz krovne kuće evropskog fudbala odgovorili su da će razmotriti njihove zahtjeve, te da su spremni za diskusiju.

– Treneri smatraju kako postizanje gola u gostima više nije tako teško kao što je bilo u prošlosti i smatraju kako bi trebalo razmisliti o ukidanju tog pravila. Njihovo mišljenje je da se u fudbalu mnogo toga promijenilo i da danas gol u gostima nema više takvu težinu kao kada je uveden – rekao je glavni direktor svih UEFA takmičenja Đorđo Marketi.

Treneri kao glavni razlog za ukidanje gola u gostima navode manju atraktivnost utakmica jer se domaće ekipe fokusiraju na odbranu kako ne bi primile gol, dok se gosti baziraju samo na kontranapade.

Pravilo gola u gostima uvedeno je još 1965. godine kao alternativa bacanju novčića ili ponavljanju utakmica, a onda se uzimala u obzir i činjenica kako su uslovi na gostovanju zbog problema oko putovanja teži, piše Avaz.

Osim ovog zahtjeva, treneri su zatražili da UEFA uvede novo pravilo, prema uzoru na Engleze i Italijane, a to je pravilo prema kojem bi prelazni rok za sve klubove završio uoči prvog prvenstvenog kola, piše Avaz.

Sastanku su prisustovali treneri Juventusa, Napolija, Arsenala, Real Madrida, Mančester junajteda, Pari Sen Žermena, kao i bivši trener Arsenala Arsen Venger.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender