02. 03. 2021.
250 lektira za novu školsku godinu

250 lektira za novu školsku godinu

250 lektira za novu školsku godinu

Aktiv žena DNS-a danas je donirao 250 knjiga školske lektire i pribor za učenike i nastavu Osnovnoj školi “Miroslav Antić” u Bistrici.

Zoran Šmugović, direktor OŠ “Miroslav Antić”, zahvalio je na donaciji i rekao da im pomoći ne nedostaje, ali da najveći problem predstavlja nedostatak učenika.

“Škola postoji od 1932. godine. Nažalost, po broju učenika smo se približili toj davnoj godini jer u centralnoj školi u Bistrici i u dva područna odjeljenja u Borkovićima i u Pervanu ukupno imamo 183 učenika. Ove godine zabilježen je najveći pad broja učenika, tako da je ove godine u sva tri objekta upisano samo 17 učenika”, rekao je Šmugović.

Da se i pored toga u ovu školu dosta ulaže pokazuje i činjenica da je u toku sanacija krova, kao i izdavanje monografije škole.

“Sanirali smo fiskulturnu salu. Sada se radi na sanaciji krova, koja bi trebalo da bude gotova krajem septembra”, rekao je Šmugović.

Dodao je da su uz pomoć donacija uspjeli dogovoriti izdavanje monografije o toj školi.

Diana Radić, članica Aktiva žena DNS-a, smatra da se jedino jačanjem privrednog sektora mogu popuniti školske klupe.

“Kad obezbijedimo svojim građanima mogućnost zaposlenja odmah po završetku škole, omogućićemo im normalan život, u kojem će poželjeti da zasnuju porodicu i rađaju djecu”, rekla je Radićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender