18. 05. 2021.
Osam novih učionica u banjalučkoj OŠ “Branko Radičević”

Osam novih učionica u banjalučkoj OŠ “Branko Radičević”

Konačno počinje dogradnja škole na Starčevici: Nove učionice u drugom polugodištu

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević potpisao je danas u Banjaluci ugovor za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević” u banjalučkom naselju Starčevica vrijedan 1.399.478 KM, čime će biti riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora.

Malešević je ugovor potpisao sa Zoranom Popićem, direktorom firme “Građenje” sa Pala koja je izvođač radova, i direktorom Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Slavkom Vukajlovićem.

Malešević je rekao da je rok za završetak dogradnje škole 120 dana, što znači da bi učenici nastavu u drugom polugodištu trebalo da pohađaju u znatno boljim uslovima.

Ovu školu trenutno pohađa oko 1.800 učenika i u njoj su uslovi za izvođenje nastave otežani jer učenici nemaju mogućnost da pohađaju sekcije i nemaju produženi boravak, kao što je to slučaj u drugim školama.

– Dogradnjom devet učionica, kako je planirano, i prostora koji će spajati novi i stari objekat, problemi u ovoj školi biće riješeni- naglasio je Malešević.

On je dodao da će učenici nastavu moći da pohađaju u dvije smjene, a ne u tri, kako je do sada bio slučaj, te da između smjena imaju aktivnosti kao i učenici u drugim školama.

Direktor firme “Građenje” Zoran Popić rekao je da će učiniti sve da ugovor bude realizovan u predviđenom roku od 120 dana.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender