08. 05. 2021.
Odbojkašice Srbije sjajne u punom banjalučkom “Boriku” (FOTO)

Odbojkašice Srbije sjajne u punom banjalučkom “Boriku” (FOTO)

Odbojkašice Srbije sjajne u punom banjalučkom “Boriku” (FOTO)

Odbojkaška reprezentacija Srbije je u sjajnoj atmosferi gotovo punog banjalučkog “Borika” savladala Bugarsku sa 3:0, te tako napravila odličnu atmosferu za nastavak priprema za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je i u meču zatvorenog tipa bila bolja od rivala sa 3:2, pa joj je očito boravak u Banjaluci prijao. Ipak u meču otvorenog tipa pred navijačima odbojkašice su bile puno ubjedljivije i pokazale su odličnu igru, posebno u drugom i trećom setu.

Prvi set je počeo u izjednačenoj borbi, gdje se igralo poen za poen. Srbija je sredinom ovog perioda došla do prednosti uz dobar blok, pa je prvi put na meču stekla tri poena viška 17:14. Stečenu razliku je ekipa uspjela da sačuva i poveća, pa je poenom Tijane Bošković došla do prvog seta 25:20.

U drugom setu Srbija je krenula mnogo bolje da servira pa je povela 14:8. Iako su u jednom periodu Tijana Bošković i Maju Ognjenović bile van igre, to se nije osjetilo na parketu. Milena Rašić je bila odlična u bloku, pa je Srbija lako došla do 2:0 i dobila je set sa 25:19.

Publika je u trećem setu uživala u odličnom meču Srbije. Odličan blok uz sjajan servis donijele su i dvocifrenu prednost, pa je na kraju sigurno slavila sa 25:13 a šansu su dobile sve igračice.

Utakmica je počela minutom ćutanja u pomen na preminulu boksersku legendu Marijana Beneša.

Počasni gosti na meču su bili premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Željka Cijanović, kao i brojni ministri te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Na utakmici su pored predsjednika odbojkaških saveza Srbije i Republike Srpske Zorana Gajića i Milutina Popovića, bili i potpredsjednik OSS Ivan Miljković, te proslavljeni košarkaš Milan Gurović kao i ministar sporta Vanja Udovičić.

Srbija će igrati u grupi D na Svjetskom prvenstvu zajedno sa selekcijom Brazila, Dominikane, Portorika, Kazahstana i Kenije. Šampionat počinje 29. septembra.
Srbija -Bugarska 3:0

(25:20, 25:19, 25:13)

Sportska dvorana Borik. Gledalaca: 2000.

Srbija: Buša, Lazović, Malagurski, Živković, Malešević, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Pušić, Bjelica, Aleksić, Stevanović, Rašić, Popović, Bošković, Milenković.

Bugarska: G. Dimitirova, N. Dimitrova, Petrova, Grigorova Paskova, Kitiova, Krsateva, Barakova,M.Todorova. Ruseva, Karakaševa, Monova, Ž Todorova, Čauševa.

(srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender