25. 07. 2021.
Vučić: Idem sutra na Kosovo i Metohiju, očekujem da sve protekne mirno

Vučić: Idem sutra na Kosovo i Metohiju, očekujem da sve protekne mirno

Vučić: Idem sutra na Kosovo i Metohiju, očekujem da sve protekne mirno

Predsjednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti, u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike i rekao da će sutra ići na Kosmet i da se nada da će sve proteći u najboljem redu.

“Što se tiče odluke odlaska na KiM, ja ću sutra ićui na Kosovo i očekujem da će sve proteći mirno. Ja idem sa konkretnim planovima, ekonomskog i suštinskog napretka za svakog čovjeka na Kosovu. Tešku posjetu ću sutra završiti u ponoć, a onda u nedjelju je u 12 časova skup u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je predsjednik Vučić.

“Prethodnih nekoliko dana bili su teški za naš narod na Kosovo i Metohiji, i za nas političke predstavnike”, rekao je predsjednik Vučić.

On je rekao da je sve krenulo sa teškim prijetnjama na predstavnike Srpske liste.

Sve je krenulo teškim, do sada neviđenim pritiscima na rukovodstvo Republike Srbije da se podrži Fatmira Ljimaja za pregovarača Prištine, što nije moglo da se izglasa bez poslanika Srpske liste.

“Čovjek je optužen za najteže zločine našeg naroda – naglasio je Vučić.

“Pritisci su bili veliki da sam se i ja zapanjio. Tog dana sam odgovorio na 50 poziva”, rekao je predsjednik dodavši da su se prijetnje nastavile.

Predsjednik je rekao da je onda nakon toga zabranjen ulaz Marku Đuriću, a ubrzo potom i prijetnje o navodnim hapšenjima koje planiraju Albanci.

“Pokušavam da umirim situaciju”, rekao je predsjednik Vučić.

On je dodao da je danas poslije podne stigla zabrana da se posjete Gazivode i određene lokacije u Zubinom Potoku.

“Nećemo prekinuti dijalog, nastavićemo ga u budućnosti. Ne u ono vrijeme kada su to najavili iz EU jer sam tada u Kini”, rekao je Vučić.

On je dodao da mu namera nije bila da huška ljude na Kosovu već da zagovara mir i da se bori za rešenje problema.

“Niko od nas nije planirao da ostavi Albance bez vode, željeli smo po tom pitanju da se dogovaramo. Mi želimo da imamo i uspostavimo mnogo više povjerenja između Srba i Albanaca, ali to je proces koji bi bilo katastrofalno da bude zaustavljen. Nisu više ni Albanci u takvom naponu snage, a mi svakoga dana gubimo značajni dio našeg stanovništva”, dodao je predsjednik.

On je dodao da je njegov posao da se bori do kraja.

“Idem na Kosovo i Metohiju zajedno sa nekim ministrima. Očekujem razumne i sa druge strane, a postaraću se da sve što govorim bude u cilju daljeg napretka između dva naroda”, rekao je on.

Vučić je takođe ranije danas naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji djeluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posjete. (Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender