24. 02. 2021.
Ministar Bogdanić najavljuje: Zaposlenje za 15 najboljih studenata medicine u Banjaluci i Foči

Ministar Bogdanić najavljuje: Zaposlenje za 15 najboljih studenata medicine u Banjaluci i Foči

Bogdanić: Stomatologija u Srpskoj dostigla svjetske standarde

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je na današnjem simpozijumu stomatologa u Bijeljini da su stomatolozi u Srpskoj dostigli evropske i svjetske standarde u svim oblastima, posebno u oblasti implantologije.

Ova grana medicine ubrzano se razvija. Konkurentni su na tržištu, dobro razvijaju zdravstveni turizam i, kada je u pitanju stomatologija u Republici Srpskoj, na sigurnom smo putu, oralno zdravlje će biti dobro sačuvano – rekao je Bogdanić.

On je najavio da će u narednom periodu dati svu podršku da se stomatološke usluge pružaju u registrovanim ordinacijama i da se spriječe devijacije, ukoliko postoje.

Predsjednik Komore doktora stomatologije Republike Srpske Mladen Mišeljić rekao je novinarima da u radu međunarodnog simpozijuma o temi “irurško-protetsko zbrinjavanje pacijenata, učestvuju stručnjaci iz zemalja regiona i da je to prilika za razmjenu iskustava i sticanje novih znanja.

– To je prilika i da stomatolozi u Srpskoj ocijene koji smo nivo dostigli u savremenoj stomatologiji, a mislim da smo pri samom vrhu što se tiče kadra, znanja i opreme i da ne zaostajemo za Evropom – istakao je Mišeljić.

Organizatori simpozijuma su bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” i komore doktora stomatologije Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Direktor Bolnice Siniša Maksimović rekao je da ovu zdravstvenu ustanovu sa stomatologijom povezuje maksilofacijalna hirurgija koju bijeljinska bolnica ima već 45 godina.

Maksimović je istakao da se u savremenoj bijeljinskoj bolnici već zbrinjavaju pacijenti i iz inostranstva, te najavio nastavak edukacije kadra i ulaganje u novu opremu.

Učesnici skupa su naveli da se implantologija u zemljama regiona ozbiljnije primjenjuje od 1990. godine i da su rezultati izvanredni.

U ime Gradske uprave Bijeljine učesnike naučnog skupa pozdravio je gradski menadžer Miloš Stevanović, koji je pohvalio zdravstveni sistem u Srpskoj i ulaganja u njegov razvoj.

On je najavio pojačanu inspekciju rada stomatologa u ovoj lokalnoj zajednici kako bi se njihove aktivnosti odvijale legano, uz redovno plaćanje poreza, ističući da to obezbjeđuje i veći kvalitet usluga.

Simpozijum stomatologa održan je u sali Kulturnog centra Eparhije zvorničko-tuzlanske, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender