24. 07. 2021.
Otvoren društveni dom u Verićima

Otvoren društveni dom u Verićima

Otvoren društveni dom u Verićima

Nakon skoro tri decenije čekanja, mještani Verića su dobili savremeno izgrađen i opremljen društveni dom. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, danas je svečano otvorio ovaj društveni dom i tom prilikom naglasio da je Grad uložio 100.000 maraka za uređenje i opremanje doma. On je rekao da će ovo biti multifunkcionalan objekat u kojem će, pored mjesne zajednice, biti smješeni ambulanta, apoteka, laboratorija, a predviđen je i prostor za nevladine organizacije.

– Ovo je sigurno najljepši i najuređeniji dom na seoskom području. Urađeni su fasada, stolarija, spoljašnje uređenje, kao i prilaz domu. Verići su naselje u kojem su veoma aktivna udruženja kao i mjesna zajednica, ovdje žive veoma vrijedni i radni ljudi, i zaista im treba pomoći – rekao je Radojičić.

On je najavio da će se uskoro biti raspisan tender za izgradnju velikog objekta na Laušu, vrijednosti oko million maraka u kojem će biti smještene obje mjesne zajdnice, policijska stanica, matična kancelarija.

– Nakon toga slijedi Petrićevac, gdje je takođe napravljen projekat i obezbijeđena početna sredstva. Nadam se da ćemo do kraja godine ući i u taj posao. Iduće godine završićemo unutrašnje uređenje doma u Krminama i odredićemo još dvije lokacije na kojima ćemo dodatno raditi, vodeći računa da bude na različitim krajevima grada. Prošle godine smo društvene domove radili u Dragočaju, Ljubačevu i Debeljacima – naglasio je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći prilikom uređenja i opremanja društvenog doma. On je podsjetio da je gradnja doma započeta još prije 33 godine i da je sada konačno završen. On je istakao da je izgradnja doma od ogromnog značaja za lokalno stanovništvo koje ća sada mnoge usluge dobijati na jednom mjestu, u savremenom objektu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender