08. 05. 2021.
Vučić na Kosovu, prvo Zubin potok i Gazivode

Vučić na Kosovu, prvo Zubin potok i Gazivode

Vučić na Kosovu, prvo Zubin potok i Gazivode

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas popodne počinje dvodnevnu posjetu Kosovu i Metohiji, politički, diplomatski, pa i bezbjednosno možda najizazovniju ove godine, a počeće je obilaskom Zubinog potoka i Gazivoda, na šta je Priština, prema medijima na albanskom, pristala tek na pritisak EU i SAD.

Predsjednik je stoga odluku i donio tek sinoć, poručujući da želi očuvanje mira i stabilnosti, te postizanje dogovora, a ne huškanje na sukobe.

“Obratiću se našem narodu, imaću buran i ispunjen dan, verovatno do ponoći moćda i duže, ali želim da ljudi čuju istinu, možda im se sve i ne svidi, ali moje je da se borim. Imam i ličnu obavezu jer sam na KiM dobio najveću piodršku, za mene je glasalo 80 odsto Srba”, rekao je Vučić.

I u Kosovskoj Mitrovici je od jutros mirno, a sjeverni dio grada je u znaku završnih priprema za dolazak predsjednika Srbije, koji će se ovde sutra obratiti građanima južne pokrajine.

Radnici komunalnih službi postavljaju binu na centralnom gradskom trgu, u blizini spomenika caru Lazaru, na kojoj će Vučić sutra održati govor, za koji je ranije rekao da će biti najvažniji u njegovoj političkoj karijeri.

Trg sjevernog dijela Mitrovice i centralne gradske ulice ukrašene su zastavama Republike Srbije, kao i posterima i bilbordima sa likom Vučića na kojima piše ”Dobro došao, predsedniče”.

Takvi bilbordi mogu se vidjeti i duž puta od administrativnog prelaza Jarinje do Kosovske Mitrovice.

U Mitrovici je mirno i na glavnom trgu nije primećeno pojačano prisustvo policije i pripadnika KFOR-a.

Takođe, ni na mostu na Ibru koji dijeli sjeverni i južni dio Kosovske Mitrovice nisu primjećene pojačane snage bezbjednosti osim jednog vozila sa pripadnicima KFOR-a.

Vučić će danas dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji započeti obilaskom brane Gazivode i Zubinog Potoka.

U Zubinom Potoku, Vučić će obići Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta AP KiM.

Predviđeno je da Vučić potom obiđe gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu Priština sa privremenim sjedištem u Lešku.

U Sportskoj hali “Leposavić” u Leposaviću, Vučić će se obratiti na zatvaranju Biznis foruma.

A u večernjim satima, Vučić će se sastati u Zvečanu sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopštila je ranije Pres služba Predsjednika Srbije, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender