03. 03. 2021.
Prvi put u Banjaluci: Manifestacija “Proslava punoljetstva”

Prvi put u Banjaluci: Manifestacija “Proslava punoljetstva”

Prvi put u Banjaluci: Manifestacija “Proslava punoljetstva”

U našem gradu, po uzoru na neke evropske gradove, sinoć je prvi put odražana manifestacija pod nazivom „Proslava punoljetstva“. Mladim Banjalučanima, koji su rođeni 2000. godine i koji ove godine pune 18 godina, obratio se gradonačelnik Igor Radojičić, a zabava se, nakon Banskog dvora, nastavila u dvorani Obilićevo.

Radojičić je svima, bez obzira kojeg dana su rođeni, čestitao rođendan i punoljetstvo, te poželio mnogo uspjeha u daljem životu. On je naglasio da je ovo prva generacija koja probija led u jednoj od mnogih ideja koje u Banjoj Luci pokušaavamo da sprovedemo. Gradonačelnik je mladima poručio da razmisle o studiranju na Univerzitetu u Banjoj Luci, ali i da ako odu u inostranstvo, da se uvijek vraćaju u svoj grad.

– Vjerujem da mnogi od vas razmišljaju o studiranju negdje u inostranstvu, ali prilikom izbora fakulteta imajte u vidu i Univerzitet u Banjoj Luci. Tu možete da steknete fina znanja. Bez obzira, da li otišli negdje vani da studirate, ja vam želim da se uvijek vraćate u Banju Luku. Ovo je divan grad i koliko god vam se činilo kad odete u inostranstvo, vidjećete da će vas, prije ili kasnije, srce povući prema vašem gradu – rekao je Radojičić.

Pojašnjavajući ideju ove manifestacije, gradonačelnik je kazao da je svakom našem punoljetnom sugrađaninu, koji ove godine puni 18 godina, upućena pozivnica na kućniu adresu za proslavu.

– Vi ste mladi i ambiciozni ljudi, puni ideja i samopouzdanja. Ne odustajte u realizaciji svojih ideja, jer je život čudan i u životu teško da bilo šta ide pravolinijski. Biće svega u životu, ali nemojte nikada odustajati. U životu treba imati cilj i nastojati taj cilj ostvariti.

Živite u gradu koji može da ponudi dosta toga za naše prilike. Gradska uprava vam stoji na usluzi za svaku pomoć u poslovima koji su pred vama. Na kraju školske godine svi ćete dobiti besplatne rodne listove, neki od vas i stipendije, a u Gradskoj upravi možete da provjerite da li ste upisani u birački spisak jer ste stekli pravo glasa – naveo je gradonačelnik u svom obraćanju mladim sugrađanima.

Saša Dragoljić iz Udruženja “Pravda” koje je organizovalo “Proslavu punoljetstva” rekao je da se Banja Luka organizacijom ove manifestacije svrstava u niz evropskih gradova koji na taj način pokazuju da im je stalo do sopstvene mladosti i budućnosti.

– Punoljetstvo je jedan od važnijih trenutaka u životu svakog čovjeka. To je dan kada i zvanično ulazimo u svijet odraslih. Vi jeste budućnost našeg grada, Republike Srpske, ali zašto ne reći, i čitavog svijeta. Ne prestajte biti djeca, jer vaši dječiji snovi, ako ih dosljedno pratite, mogu promijeniti svijet – zaključio je Dragoljić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender