22. 06. 2021.
Saopštenje SzP povodom dešavanja u Čelincu

Saopštenje za javnost Saveza za pobjedu prenosimo u cjelini:

Lideri Saveza za pobjedu najoštrije su osudili današnji napad predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog obezbjeđenja na odbornika Patrije demokratskog progresa u Skupštini Grada Banja Luka Draška Stanivukovića.

U Savezu za pobjedu ističu da su Dodiku trebala samo tri dana u predizbornoj kampanji da pokaže nasilničko lice i da nastavi tamo gdje su njegovi poslušnici stali – sa vrijeđanjem i batinanjem neistomišljenika. U Savezu za pobjedu smatraju da se sve odvija po uhodanom pravilu: udri svakoga ko nema člansku kartu SNSD-a!

Ne postoji nikakvo opravdanje za ovakav napad, a u Savezu za pobjedu osuđujemo pokušaj Radio-televizije Republike Srpske da objavom ekskluzivne vijesti u kojoj je nasilnik žrtva, a žrtva nasilnik opravda ovakvo ponašanje. Svako pravdanje Dodikovog nasilništva je nerazumno i uvredljivo, navodi se u saopštenju za javnost Saveza za pobjedu.

***********

Stanivuković : Ne osjećam se sigurno, zaštitite me

Draško Stanivuković, član PDP i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS, nakon današnjeg incidenta u Čelincu, održao je konferenciju za novinare na kojoj su prisustvovali i Mladen Ivanić, počasni član PDP-a i Borislav Borenović, predsjednik PDP.

“Prvi put se osjećam ugroženim, nikoga nisam uvrijedio, imam pravo da budem tu kao i svaki drugi građanin”, izjavio je Stanivuković.

“Vi znate da se moj rad bazira na performansima i ukazujem na nepravilnosti društva. Najavio sam da ću doći na presijecanje vrpce i udarim kamen temeljac jer je to i moj novac. Pažljivo sam slušao govor i čekao da se govor završi da i ja postavim kamen i presiječem vrpcu, a uz mene su bila dva prijatelja koji su uhapšeni, objasnio je Stanivuković.

“Predsjednik mi je prišao, povio glavu i rekao pogrešne riječi, vidio telefon, udario u telefon i po ramenu. Onda su me počeli vrijeđati u obezbjeđenju i njegov šef obezbjeđenja mi je opsovao majku”, riječi su kojima je Stanivuković opisao današnji incident. (nezavisne.com)

Microsoft napušta Windows Defender