05. 03. 2021.
Kćerka poginulog borca štrajkuje ispred Spomen sobe: “Kako da djeci dam užinu”?

Kćerka poginulog borca štrajkuje ispred Spomen sobe: “Kako da djeci dam užinu”?

Kćerka poginulog borca štrajkuje ispred Spomen sobe: “Kako da djeci dam užinu”?

Gordana Ikonić iz Rogatice, majka dvoje malonjetne djece iz porodice u kojoj niko nije zaposlen , počela je štrajk ispred Spomen-sobe i zgrade opštine u ovom gradu sa jednim zahtjevom – da joj nađu posao, javio je dopisnik BN TV.

Kaže da je njen otac kao dobrovoljac poginuo za Republiku Srpsku, a sve tri njegove kćerke nikad nisu dobile stalni posao, a majka još nije stambeno zbrinuta.

`Tražim metlu, za metlu se borim godinama. Išla sam kod načelnika opštine Milorada Jagodića da tražim posao. Odem rano, načelnik nervozan kaže gdje sam ja danas pristao kad ti meni ovako rano dan pokvariš. Dođem onda poslije posla načelnika nema tu, stignem u toku radnog vremena on ima stranku, ima sastanak, stotinu izgovora. Poslednji put kad sam ušla u njegov kabinet rekao mi je da sam punoljetna i da me više neće primati, da zna moj problem i da će mi pomoći. Ali, veli, kad ne znam. Ali od toga ne znam sutra ne mogu dijete poslati u školu, sutra ne mogu reći djeci – daću vam užinu ali kad – ne znam`, ogorčena je Ikonićeva.

Gordana se ne miri s tim da političari određuju čija će djeca biti sita a čija gladna.

“Nikad se ne mogu pomiriti s tim da članska karta bilo koje partije ima prednost pri zapošljavanju. Ako je moj otac za ovu Republiku Srpsku dao život a ja nemam ničiju kartu da li to znači nema mi posla”, dodaje Ikonićeva.

Njen apel narodu pred izbore.

“Narode ovo je sramota ako ste upustili do te mjere da nema više ni ljudstva, da se prodajete za sitne pare čemu da se nadamo, kakvom boljem sutra”, pita ova žena.

Saznanje da je zaposlena Ikonićeva je doživjela prije dvije godine kad je uz urgenciju boračke organizacije i tadašnjeg načelnika opštine Tomislava Puhalca zamjenjivala radnicu na bolovanju u jednoj školi. Poslije toga opet na ulicu. Ima ukupno dvije godine radnog staža.

“Punih 26 godina je od kako mi je otac poginuo. Odrasle smo kao siročići nadajući se da ćemo kad stanemo na svoje noge bar dobiti posao. A posla za nas nema a za druge ima”, ističe Ikonićeva.

Ona je najavila ukoliko se niko ne osvrne na njen problem da će početi štrajk glađu na istom mjestu.

“Ne bojim se ničega ni bilo koga”, otrestito je porućila ova Rogatičanka.

(BN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender