09. 05. 2021.
Više političkih subjekata na predstojećim izborima nego prije četiri godine

Više političkih subjekata na predstojećim izborima nego prije četiri godine

Na biračkom spisku 3.352.933 glasača

U centralni birački spisak za opšte izbore u BiH upisana su 3.352.933 birača, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić rekla je Srni da je 30. avgusta donesena odluka o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz centralnog biračkog spiska, prema kojem je redovnih birača 3.254.767.Ona je napomenula da je 8.306 birača sa statusom raseljenog lica koji glasaju u odsustvu, a 12.046 je birača sa statusom raseljenog lica koji glasaju lično.
Putem pošte glasaće 76.729, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH 1.085“, navela je Pirićeva.
Prema njenim riječima, za birače registrovane da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvnma će 7. oktobra biti otvoreno po jedno biračko mjesto u ambasadama BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, zatim u generalnim konzulatima BiH u Čikagu, Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu, te u Počasnom konzulatu u Gracu.Pirićeva je napomenula da birači mogu glasati samo u mjestu gdje su registrovani.
Ona je dodala da će 22. septembra biti poznato koliko će mobilnih timova biti zaduženo da na terenu omoguće glasanje starijim i bolesnim licima.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender