08. 03. 2021.
Srce za djecu: Akcija šišanja i doniranja kose u subotu na Trgu Krajine

Srce za djecu: Akcija šišanja i doniranja kose u subotu na Trgu Krajine

U sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa” Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banjaluka zajedno sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“ Sarajevo organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

Sve građane Banjaluke i okoline pozivamo da dođu na Trg Krajine, 15. septembra od 11 do 17 časova i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka, poručuju iz “Iskre”.

Za sve one koji žele da doniraju kosu za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suva, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 23 perike od kojih su dvije perike uručene djevojčicama u Banjaluci. Perike su dostupne, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržalo je više od 1.000 donatora kose iz BiH, regiona i šire. Prijatelj akcije – Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banjaluka. Projekat podržava Vlada Švajcarske.

Pozivamo sve frizere koji su u mogućnosti da u subotu 15. septembra na Trgu Krajine od 11 do 17 časova šišaju građane koji će donirati kosu u akciji prikupljanja kose za izradu perika djeci oboljeloj od raka, da nam se jave na brojeve telefona 051/304-600 i 066/589-991, ili u inbox facebook stranice. Budite dio ove humane akcije za dječije osmijehe, poručuju iz “Iskre”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender