01. 03. 2021.
Uklonjen avion “Idžipt era”, aerodrom se otvara za saobraćaj

Uklonjen avion “Idžipt era”, aerodrom se otvara za saobraćaj

Uklonjen avion “Idžipt era”, aerodrom se otvara za saobraćaj

Avion tipa “boing 737-800” egipatske kompanije “Idžipt er” sletio je zbog tehničkih problema u 4.11 na beogradski aerodrom zbog čega je nekoliko sati privremeno bio zatvoren aerodrom. Svi avioni su bili preusmjereni na aerodrom u Nišu, odnosno na aerodrome u regionu. Direktor Aerodroma najavio otvaranje aerodroma.

Avion egipatske kompanije ostao je na sredini poletno-slijetne staze usljed tehničkih problema. Službe na aerodromu su nakon nekoliko sati rada uspeli da uklone avion sa piste, koja nije oštećena.

Žarko Suvačarov, izršni direktor za operativne poslove Aerodroma rekao je ranije za RTS da neće biti poletanja ni slijetanja dok se avion “Idžipt era” ne ukloni, što bi moglo da potraje nekoliko sati. Problem je nastao kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu.

Pet aviona “Er Srbije” je preusmjereno na niški aerodrom, let iz Njujorka sletio je u Zagreb, dva aviona su sletjela u Temišvaru, i nekoliko u Budimpešti i Sofiji.

Dopisnica RTS-a iz Niša javila je da su na “Konstantina Velikog” sletjeli avioni sa letova iz Skoplja, Larnake, Soluna, Bukurešta i grčkog ostrva Karpatos.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, kažu na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Iz “Er Srbije” su saopštili da su svi avioni nacionalne avio-kompanije Srbije preusmjereni na okolne aerodrome. Kada je riječ o putnicima koji ovog jutra putuju iz Beograda, njima će sve informacije biti dostupne na aerodromu i putem kol centra “Er Srbije”.

U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vrijeme polijetanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender