06. 03. 2021.
NSRS da traži povlačenje Izvještaja o Srebrenici i formiranje nove komisije

NSRS da traži povlačenje Izvještaja o Srebrenici i formiranje nove komisije

Dodik: Lavrov u Banjaluci 21. septembra

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći u Banjaluku 21. septembra

Dodik je rekao da šef ruske diplomatije nije otkazao, već samo pomjerio posjetu za par dana.

– Uvažavamo činjenicu da Lavrov želi da dođe i razumijemo odlaganje posjete za nekoliko dana – istakao je Dodik i dodao da je posjeta pomjerena, najvjerovatnije, zbog važnosti poslova i obaveza ruskog ministra-

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Dodik je izrazio zadovoljstvo i čast što je gubernator Sankt Peterburga posjetio Banjaluku.

– Ova posjeta je dokaz velike saradnje. Zahvaljujući doprinosu gubernatora Poltavčenka, možemo da konstatujemo da je naša saradnja danas veoma uspješna i biće još uspješnija i sadržajnija – rekao je predsjednik Srpske i dodao da je Poltavčenko zalaganjem i predanošću zaslužio orden Republike Srpske.

Poltavčenko je izrazio zahvalnost za dodijeljeni oreden, istakavši dobru saradnju i prijateljske odnose Sankt Peterburga i Srpske.

– Nisam došao ovdje zbog oredena, već zbog nastavka dobre saradnje i odnosa sa rukovodstvom Republike Srpske – rekao je on.

Poltavčenko je istakao da je jako bitno da prijateljski odnosi Srpske i Sankt Peterburga prerastaju u dobre ekonomske i poslovne odnose i saradnju.

Poltavčenku je uručen Orden Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju privredne saradnje i političkih odnosa Srpske i Rusije.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i premijerka Srpske Željka Cvijanović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović i gradonačelnik Banjaluke Igro Radojičić.

Predsjednik Srpske i gubernator Sankt Peterburga obratiće se sutra u Banjaluci predstavnicima političkog, privrednog i javnog života Srpske. Obraćanju će prisustvovati i premijerka Srpske.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender