08. 05. 2021.
Huawei otkrio kad stižu telefoni sa savitljivim ekranom

Huawei otkrio kad stižu telefoni sa savitljivim ekranom

Huawei otkrio kad stižu telefoni sa savitljivim ekranom

Huawei planira da ubrza razvoj telefona sa savitljivim ekranom kako bi prestigli konkurenciju, a prije svih Samsung. Dok se mnogi pitaju šta uopšte omogućava nova tehnologija, predstavnici kompanije već najavljuju izlazak prvog modela.

Direktor kompanije Ričard Ju otkrio je u razgovoru za Die Welt da Huawei već uveliko radi na projektu mobilnih telefona sa savitljivim ekranom. On je pri tom najavio da se već početkom 2019. godine može očekivati i prvi model.

Ova izjava je u skladu sa strategijom kompanije da preduprijedi Samsung u trci za lansiranje prvog savitljivog modela. I dok kompanije žure da izbace novu tehnologiju, analitičari se pitaju – čemu sve to?

Ričard Ju na ovo pitanje odgovara – pitanjem: “Zašto i dalje koristimo kompjutere? Vjerovatno zato što su nam ekrani smartfona suviše mali. Mi ćemo to promijeniti sa savitljivim ekranom.”

Po riječima direktora kompanije, za manje od godinu dana možemo da očekujemo predstavljanje prvog modela. Kako se priča oko savitljivih telefona zahuktava, jasno je da će Huawei i Samsung neće biti jedini takmičari u trci.

Ipak, jasno je da će konkurencija prvo sačekati reakcije na prve modele pa tek onda krenuti u kopiranje koncepta. Slično se dogodilo i kada je predstavljen prvi tablet, gdje su komentari bili “šta će mi to”, što sad zvuči nevjerovatno. (Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender