03. 03. 2021.
Održan 172. skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Održan 172. skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Održan 172. skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Na Trgu Krajine večeras je održano 172. okupljanje građana Banjaluke, koji već 6 mjeseci daju podršku Davoru Dragičeviću, ocu nastradalog Davida, u traženju istine i pravde za ubistvo njegovog sina.

Na početku današnjih protesta pustili su izjavu predsjednika RS Milorada Dodika, koji u emisiji “Ćirilica” govori o Davoru i njegovoj slavskoj svijeći i da ima sina iz prvog braka.

– Pošto ste rekli da je Davor Dragičević emotivno skrhan, pukao, soroševac, vehabija i rušitelj RS. Šta ste sve rekli renomiranim advokatima, predsjednik i institucije, i takve ljude ste slagali da ćete im dati sve na uvid. Tužilaštvo ima rok sutra do 14 časova da predate čitav spis sa izjavama svjedoka – rekao je Davor.

On je istakao da je njemu sve jasno, šta su radili nadležni i koga štite.

– Sutra cu otići po taj spis u Tužilaštvo, iako mi ne komuniciramo, jer ste na strani ubica. Ja čekam 5. oktobar i možete postaviti 100.000 kamera, to me ne zanima – poručio je Davor.

On je zamolio sve da mu niko više ne govori: David je na nebu, David je u golubu, David te gleda sa neba….

– Ja i David se više nikada nećemo vidjeti, otići na roštilj, poljubiti i zagrliti. David je strunuo i jedu ga crvi. Ne trebate mi davati riječi utjehe jer moga djeteta nema i neće ga više biti – rekao je Davor i poručio je da mu ne treba više nikada sveštenik.

Njegova duša spokoja neće naći dok su ubice na slobodi. Moje srce neće biti spokojno, dok god ubice mog djeteta ne budu uhvaćene i sankcionisane. Adekvatna kazna ne postoji. Ubice dobro znam, i pravdu nikad od ove države neću dočekati – poručio je on i jos jednom ponovio da iza ubistva njegovog sina stoje pripadnici MUP RS, Tužilaštva, najviši vrh ove države, RS i BiH.

– Prevarili ste advokatski tim i ne mogu dočekati 5. oktobar. Ima iza Davora ko će ostati i boriti se za pravdu. Sve sam imenovao, a oni su i dalje na slobodi. Osnovali ste privatni državu i dali joj naziv Republika Srpska. Za svu djecu koju ste ubili kao i mog Davida stiće vas zaslužena kazna – rekao je Davor.
Ogorčen na institucije RS istakao je da će grob njegovog djeteta odnijeti njegova majka iz RS, jer ne želi da bude u ovakvoj državi.

Davor je istakao da će sutra u 12 časova na konferenciji za mediji iznijeti sve dokaze i činjenice od 18. marta do danas.

– Dragi sine, 5.oktobar se bliži i donijeće tata dunje iz kraja – rekao je Davor nakon čega su svi okupljeni poručili da ostaju na Trgu Krajine i da idu do kraja. Nakon toga sa pesnicom u zraku odslušali su pjesmu “Klinac u getu”.

I večeras su pročitana pisma podrške građana kao i Davidova pjesma, koju su isčitali mališani.

Davor je upitao šta je sa optužnicom, svi hodaju slobodno po gradu, a Davora nema. On je poručio da su mu ubice ostavile jedan tanjir u kući ali i da mu i on ne treba.

– Lopovi, lopovi, lopovi – zaorilo se na Trgu nakon ovih riječi Davora.

On je naveo da će ići na Davidov grob 7. oktobra kako bi mu rekao šta mu je otac do sada uradio i šta će još da uradi. Ponovno su okupljeni “šefu” poručili “tik,tak,tik,tak”.

(srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender