27. 02. 2021.
Policijske akcije širom Srbije, desetine uhapšenih

Policijske akcije širom Srbije, desetine uhapšenih

Policijske akcije širom Srbije, desetine uhapšenih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 41 osobu.

Osumnjičeni se terete da su počinili različita krivična djela.

MUP u saopštenju navodi da su u pitanju nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krađa, teška krađa, razbojništvo, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, otmica, teška tjelesna povreda, laka tjelesna povreda, polno uznemiravanje, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu su uhapsili N.I. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako se sumnja, on je sinoć u jednoj ulici u Beogradu odbacio paketić u kome se nalazilo oko 40 grama spida. Prilikom pretresa stana policija je pronašla još oko 500 grama marihuane, 500 grama ekstazija, 40 grama spida i vagicu za precizno mjerenje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, juče su na Zvezdari uhapsili M.D. (1997) iz Trstenika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje.

On se tereti da je 25. avgusta ove godine u jutarnjim satima u Vrnjačkoj Banji u podrumu jedne stambene zgrade silovao osamnaestogodišnju djevojku.

Za njim je Viši sud u Kraljevu raspisao potragu, te mu je nakon hapšenja i zadržavanja, određen pritvor do 30 dana.

Pripadnici MUP u Smederevu uhapsili su S.E. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Policija je kod njega, prilikom pretresa, pronašla 14,5 grama opojne droge spid.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal u Beogradu, uhapsili su I.M. (1979), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje.

Sumnja se da je on, u više navrata tokom septembra ove godine, sedamnaestogodišnjaku iz Ćuprije preko društvene mreže “Instagram” slao mu poruke eksplicitnog sadržaja i predlagao mu seksualne odnose, za koje bi platio 50 evra.

Uhapšen je u trenutku sastanka sa maloljetnikom, na unaprijed dogovorenom mjestu. Policija je kod njega pronašla 50 evra, koje je obećao mladiću za seksualne usluge.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su D.R. (1972), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

On se tereti da je upotrebom otvorenog plamena, zbog neraščišćenih imovinsko pravnih odnosa, zapalio porodičnu kuću muškarca iz sela Kusadak kod Smederevske Palanke, koja je u potpunosti izgorjela.

Na ovaj način vlasniku kuće, kako se sumnja, pričinio je materijalnu štetu od oko 400.000 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B.S. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u njegovom stanu i drugim prostorijama pronašla 12 kilograma marihuane u sirovom stanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.V. (1990) i M.S. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu sa Š.B. izvršili krivično djelo otmica na štetu muškarca iz Čačka.

Policija je, prilikom rasvjetljavanja krivičnog djela trgovina ljudima na štetu četrnaestogodišnje djevojčice, utvrdila da su S.V. i Š.B. muškarcu iz Čačka obećali da će imati seskualne odnose sa djevojčicom, zbog čega je on došao u Kragujevac.

Tada su ga sva trojica, kako se sumnja, zatvorili u jednu kuću i držali ga protiv njegove volje. Istovremeno su ga tukli rukama, nogama i palicom i prijetili mu.

Potom su, kako se sumnja, muškarcu uzeli platnu karticu kojom je, kako se sumnja, M.S. sa bankomata podigao 48.000 dinara.

Osumnjičenima S.V. i M. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok se Š.B. zbog ranije izvršenih krivičnih djela u pritvoru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.G. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa pronašla 26,79 grama heroina i manju količinu marihuane.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su N.M. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je u stanu i drugim prostorijama pronašla pištolj sa pripadajućim okvirom i šest metaka, kao i četiri paketića sa 230 grama marihuane.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su S.M. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija pronađeno je 36 metaka i devet stabljika marihuane, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender