02. 03. 2021.
Borac oba meča protiv Bakua igra u Banjaluci

Borac oba meča protiv Bakua igra u Banjaluci

Borac oba meča protiv Bakua igra u Banjaluci

Rukometni klub Borac će oba meča drugog kola Čelendž Kupa protiv azerbejdžanskog Bakua odigrati u Banjaluci u sportskoj dvorani “Borik”, dogovor je čelnika dva tima.
U prvom meču 13. oktobra Baku će formalno biti domaćin, dok će dan kasnije biti odigran i drugi meč.

Pobjednik ovog duela u trećem kolu igra protiv Vogošće Poljine HIls.

– Dogovorili smo sa azerbejdžanskim klubom da se oba meča odigraju u Banjaluci, a u zavisnosti od zauzetosti dvorane “Borik”, dogovorićemo termine mečeva –rekao je direktor Borca, Vladimir Branković.

Direktor Borca se još jednom osvrnuo na sredstva koja će klub da dobije od Vlade RS i dodao da će ona biti utrošena na vraćanje nekih prethodnih dugovanja, na licenciranje igrača, plate igračima i pripremu za nastup u evropskim takmičenjima.

-RK Borac je u posljednje četiri godine počeo sa finansijskom konsolidacijom. Uspjeli smo u tome sa energijom, trudom i novcem upravnog odbora i institucija. Mi se finansiramo od ugovora, prodaje karata, donacija i institucija, a sredstva od sponzora biće operativna tek krajem septembra tako da smo bili zaista u mat poziciji. Do situacije u kojoj smo se našili u prethodnih nekoliko dana mi nismo došli preko noći. Trećinu budžeta smo izdvajali za vraćanje dugovanja iz prethodnog perioda. Osim toga bili smo suočeni sa još nekim problemima, a to je nedostatak dvorana u Banjaluci, tako da smo u posljednjih 15 dana trenirali u Čelincu, i zahvalni smo tim ljudima koji su nam ustupili dvoranu. Omladinske kategorije radile su u parku Mladen Stojanović jer dugog rješenja nismo imali. Ne krivim menadžment dvorane Borik ali želim da jasno ukažem na potrebu da Banjaluka hitno mora riješiti problem nedostatka sportskih dvorana – rekao je Branković dodavši da klub ima dugovanja prema Osnovnoj školi Borisav Stanković dok je dvorana u Kampusu, prema njagovim riječima, neuslovna za treniranje.

Branković je dodao da se na primjeru Borca jasno vidi da se sistem finasiranja sporta mora mijenjati.

-Prioritet države mora biti kvalitetna strategija sporta, samo sa tim i sa dobrim Zakonom o sportu možemo očekivati prosperitet u oblasti sporta. Ljudi iz institucija, siguran sam, voljeli bi da se to riješi, ali za tako nešto i mi iz klubova moramo pokazati inicijativu – dodao je Branković.

Direktor Borca dodao je da u klubu nema pronevjere sredstava koje se prikupe od članarina za mlađe kategorije, javlja srpskainfo.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender