01. 03. 2021.
Dodik posthumno odlikovao 85 lica

Dodik posthumno odlikovao 85 lica

Dodik posthumno odlikovao 85 lica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je posthumno Medaljom zasluga za narod sedam lica za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske, na inicijativu Udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Dodik je odlikovanja dodijelio povodom 15. septembra – Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Predsjednik Republike odlikovao je Ordenom časti sa zlatnim zracima Republičku organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ova organizacija odlikovana je za rezultate i dostignuća u procesu traženja nestalih, zbrinjavanju porodica poginulih boraca, kao i za afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda čiji značaj ima šire razmjere i doprinos u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Odlikovanje je dodijeljeno na inicijativu Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banjaluka povodom Dana poginulih i nestalih Republike Srpske.

Dodik je, istim povodom, a na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod 78 lica za zasluge u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender