19. 01. 2021.
Slučaj Dragičević ide na Sud u Strazbur

Slučaj Dragičević ide na Sud u Strazbur

Slučaj Dragičević ide na Sud u Strazbur

Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića kazao je na konferenciji za novinare u Banjaluci, organizovanoj zajedno sa grupom „Pravda za Davida“, da će ovaj slučaj ići pred Međunarodni sud za ljudska prava u Strazburu.
Razlog je što nema povjerenja u institucije u BiH i RS.Dragičević je rekao da ima informacije da se prema njima „spremaju incidenti“, kao i da se „vrši pritisak i preko Beograda na advokatski tim, te preko srbijanskih političara da jedan advokat izađe iz međunarodnog advokatskog tima“.
Međutim, nije precizirao ko i na koga „vrši pritisak“.“Advokatski tim će ići u pravcu da će se slučaj završiti u Strazburu”, rekao je Dragičević.On nije želio da govori o tome šta je, po njegovom mišljenju, motiv ubistva Davida.“Neka oni kažu šta je motiv. Ja ću poslije reći i ko su ubice i sve. Biće svi osuđeni na 45 godina. Hoću da zaštitim svjedoke na pravi način”, kazao je Dragičević, te naknadno istaknuo da „iza ubistva Davida Dragičevića stoji država“.

“Imena ubica držim za Strazbur jer ovdje ništa neće riješiti”, dodao je. On je potvrdio je da će se skup „Pravda za Davida“ održati na Trgu Krajine 5. oktobra i podsjetio je da se za preko 170 dana okupljanja u centru Banjaluke nije desio nijedan incident.

Mogli su za dva minuta da riješe ovo. Da je vlast to riješila, hiljadu godina su mogli vladati i Dodik je mogao biti kao Tito”, poručio je Dragičević.
On je kazao i da danas ide u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka gdje očekuje da mu daju kompletan spis sa izjavama svjedoka.“Sve i jedna izjava je promijenjena od 18. marta do danas”, kazao je Dragičević.
Dragičević i grupa „Pravda za Davida“ pustili su danas na press konferenciji u Banjaluci polusatni video u kojima su naglašene sve sporne izjave nadležnih istražnih organa koji su radili na ovom slučaju, te podijelili materijal u kojima su izdvojene ukupno 23 nelogičnosti.Među njima su razlog za održavanje prve sporne press konferencije od 26. marta, pojava i vrijeme saslušanja „ključnog svjedoka“ koji je čuo galamu u noći kada je David posljednji put viđen, zatim izjave svjedoka o tuči kod banjalučke Metalske škole, krađa u kući u ulici Velibora Janjetovića Janje gdje nije rađen uviđaj, nalazi o prisustvu droge u Davidovom tijelu, koji je kasnije promijenjen i drugo.
Među nelogičnostima su i identifikacija osoba koje su srele Davida na banjalučkom Trgu Krajine, misteriozna pojava nekoliko muškaraca koji u tom trenutku prolaze i gledaju ka njemu i nose kišobrane, nestanak Davidovog donjeg veša, tvrdnje svjedoka koji je vidio lešo tome da je kaiš bio otkopčan, dok je na fotodokumentaciji zakopčan, kao i to da je on nađen na suvoj pješčanoj površini, dok se kasnije navodi da je bio u vodi, pronalazak novca i predmeta u džepu Davidove odjeće i drugo.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender