08. 03. 2021.
Otac ubio sina na putu iz porodilišta

Otac ubio sina na putu iz porodilišta

Otac ubio sina na putu iz porodilišta

Miroslav Šimić (56) iz Gruda uhapšen je zbog sumnje da je ubio tek rođenog sina razbivši mu lobanju pored puta u Miljkovićima kod Mostara, gdje ga je nakon ubistva i ostavio, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, Šimić je usmrtio bebu zbog sumnje da mališan nije njegovo dijete.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopštili su da je obdukcija tijela bebe pokazala da se radi o nasilnoj smrti.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je teška povreda glave. Majka bebe Mladenka Šimić (25) je nakon ispitivanja u policiji puštena na slobodu.

– Detaljnom istragom koju smo obavili u saradnji sa MUP-om Zapadnohercegovačkog kantona, utvrdili smo da se otac bebe M. Š. dovodi u vezu sa smrću novorođenčeta. Njega terete za ubistvo – naveli su u MUP-u HNK ne navodeći više detalja.

Beba je rođena 2. septembra zdrava i bez ikakvih komplikacija, a nakon nekoliko dana je zajedno sa majkom otpuštena iz Univerzitetske bolnice u Mostaru. Pretpostavlja se da je novorođenče ubijeno i ostavljeno odmah nakon napuštanja bolnice i pri povratku roditelja iz Mostara u Grude.

– Bračni par Šimić je putovao u automobilu zajedno sa dvoje maloljetne djece. Zaustavili su vozilo, a majka je izašla i prošetala sa mališanima. Navodno je otac usmrtio sina udarcem u glavu i nakon toga ostavio ga u žbunju – ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija je prijavu o nestanku dobila u srijedu, a mjesto na kojem je novorođenče ostavljeno je otkrio otac bebe nakon što je prethodno priveden, kao i majka novorođenčeta. On je policajce odveo do mjesta na putu Mostar – Čitluk, pokazavši im grm u kojem je ostavio tijelo.

Centar za socijalni rad iz Gruda je od bračnog para Šimić oduzeo troje maloljetne djece i smjestio ih u Majčino selo u Međugorju.

– Za porodicu Šimić u centru ranije nije bilo nikakvih prijava, a majka Mladenka je ranije zbog rješavanja porodiljskog odsustva bila u kontaktu sa našom institucijom – rekao je direktor Centra za socijalni rad u Grudama Veselko Pezer i dodao da za 33 godine, koliko se bavi socijalnim radom, nije imao ni sličan slučaj.

Uhapšeni Miroslav Šimić je predat u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Punac prijavio zeta

Prema nezvaničnim informacijama, na brojna pitanja šta se desilo sa bebom, majka je na kraju popustila i priznala porodici šta se desilo. Nakon toga njen otac je prijavio policiji ovo monstruozno ubistvo.

Mještani Gruda u nevjerici govore da ubica zaslužuje najveću moguću kaznu.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender