03. 03. 2021.
Srpska open: Đanesi pobjednik

Srpska open: Đanesi pobjednik

Srpska open: Đanesi pobjednik

Italijan Alesandro Đanesi pobjednik je ATP čelendžera Srpska open! On je u finalu poslije velike borbe koja je trajala preko tri časa savladao Karlosa Berloka iz Argentine sa 2:1. Po setovima je bilo 6:7, 6:4, 6:4.

Ovim trijumfom Đanesi je pored pehara zaradio i 12.250 evra, ali i 100 ATP bodova, pa bi na novoj listi italijan trebao da bude oko 175. pozicije.

Prvi set ponudio je dosta uzbuđenja. Berlok je, činilo se imao sve u svojim rukama, prednost 5:4, servis, dvije set lopte, ali Đanesi sve to spašava i pravi brejk, koji set odvodi u taj brek. Argentinac ima čvršće živce i taj dio igre dobija sa 7:5 za početno vodstvo u setovima.

Dobro je krenuo Berlok i u nastavak meča, ali ipak, slijedi preokret. Italijan dobija tri uzastopna gema, i prelama drugi set u svoju korist sa 6:4.

Treći set kreće ofanzivom Đanesija, koji odmah pravi brajk, i čuva prednost, (3:1, 4:2), a posebno je bio važan šesti gem koji je trajao više od 10 minuta, i u kojem je uspio da spase čak šest brejk lopti. Do kraja meča i pobjede nie bilo većih uzbuđenja, Italijan je kraj meča dočekao visoko podignutih ruku. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender