27. 02. 2021.
Crvena zvezda i Borac: Saradnja za ljepšu budućnost

Crvena zvezda i Borac: Saradnja za ljepšu budućnost

Crvena zvezda i Borac: Saradnja za ljepšu budućnost

Iako vrijeme na “Marakani” ovih dana ima veliku vrijednost, to nije spriječilo čelnike Crvene zvezde da u srdačnom razgovoru sa predsjednikom FK Borac Vicom Zeljkovićem učvrste i onako dobre odnose ova dva kluba.

Borac je u “Ljutici Bogdana” primljen na najvišem nivou, od generalnog direktora Zvezdana Terzića, pa do počasnog predsjednika Dragana Džajića, a tu je bio i trener Vladan Milojević koji će za nešto više od 24 časa povesti Zvezdu u boj protiv Napolija u Ligi šampiona.

-Borac uvijek ima u Zvezdi prijatelja, i više od toga! I u teškim i u dobrim vremenima, jer kada pomislite na Banjaluku, barem meni prva asocijacija jeste Borac, pa lijepe žene i ćevapi! U narednom periodu vidjećemo kako ćemo to sve podići na jedan viši nivo, i krenuti u realizaciju dogovorenih projekata. Znamo kakav status ima Zvezda u Banjaluci i Republici Srpskoj, i baš zbog toga saradnja s Borcem nam je od izuzetnog značaja – poručo je Zvezdan Terzić.

Legendarni Dragan Džajić u raznim etapama često se susretao s Borcem i Banjalukom.

-Јa s Borcem “ratujem” i “drugujem” više od pola vijeka! Bilo je tu svega, “slatkih” pobjeda i “gorkih” poraza, ali uvijek smo se poštovali. Takav je statut izgrađen između klubova, i on uvijek lebdi u vazduhu, bez obzira na trenutni kvalitet, ili ligu u kojoj igra Borac. Znam samo jedno, kad dođu naši zlatni dani, onda njih nema bez jake Zvezde i jakog Borca, to nam je i istorija pokazala – jasno je rekao Dragan Džajić.

Vico Zeljković se zahvalio na gostoprimstvu i poželio je Zvezdi puno uspjeha u Ligi šampiona, ali i zaželio da “crveno-bijeli” tim što prije vidi u Banjaluci.

-Prvo bih Vam čestitao na uspjehu, i povratku fudbalske Evrope na “Marakanu“. Evo, prošlo je 27 godina od poslednjeg velikog plesa Zvezde na ovom stadionu i čuvene utakmice sa Bajernom. Ispred FK Borac, u svoje ime, ali i ogromne armije navijača koju imate u Republici Srpskoj želim vam da dostojno prezentujete srpski fudbal, jer dio tog identiteta smo onda i mi!

Danas je lako pričati o Zvezdi, jer uspjeh za uspjehom stiže, a sa uspjesima i milioni bez kojih danas fudbal ne može da funkcioniše, ali prije nekoliko godina nije bilo tako, izuzev vizije gospodina Terzića i njegovog tima nije bilo gotovo ništa osim dugova! U sličnoj situaciji nalazi se danas i Borac, kao brend Banjaluke, ali i najveći klub Republike Srpske, kojem su nasušno potrebni uspjesi, možda u prvom trenutku ne tako veliki i megalomanski kao Zvezdini, ali morate znati da ni Banjaluka ne trpi prosjek.

Ili si najbolji, ali te nema nigdje! Zato i jesmo ovdje da učimo, vidimo, prekopiramo sve ono dobro što je urađeno u Crvenoj zvezdi, kako bi i mi uskoro bili dio te toliko željene evropske fudbalske priče. U tom smislu vidim i našu buduću saradnju, od razmjene trenera, omladinske škole, pa do eventulanih pogleda i na seniorski tim, jer mi nemamo ništa protiv da najbolji fudbaleri Borca sutra nose prvo dres Zvezde, a tek poslije nekog evropskog velikana – poručio je Zeljković, koji će biti gost Crvene Zvezde na sutrašnjoj utakmici sa Napolijem. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender