01. 03. 2021.
Danas o izmjenama tri zakona

Danas o izmjenama tri zakona

Ministarstvo: Nije tražen dolazak učenika na osveštanje hrama

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije uputilo dopis srednjim školama niti je zatražilo od škola da umjesto izvođenja nastave organizuju dolazak učenika na osveštanje srpsko-ruskog hrama, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu su za ove informacije saznali iz medija, stoga je netačno pisanje pojedinih medija da iza pomenutog dopisa školama stoji Ministarstvo prosvjete i kulture.
Napominjemo da je ovim dopisom prekršen član 56. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, kojim je definisano da odluku o obustavi nastave donosi ministar odnosno Ministarstvo na zahtjev škole ili direktor škole u izuzetnim slučajevima i u najboljem interesu učenika.

Stav Ministarstva prosvjete i kulture je da ovakvim događajima treba da prisustvuju svi građani koji to žele, uključujući i učenike koji za to treba da imaju saglasnost roditelja i razrednog starješine ukoliko je događaj za vrijeme nastave, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Podsjećamo, pojedini mediji u subotu su objavili da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dostavilo obavještenje svim direktorima banjalučkih srednjih škola, sa priloženom fotografijom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender