27. 02. 2021.
Novi parking prostori za bicikle u Banjaluci

Novi parking prostori za bicikle u Banjaluci

Novi parking prostori za bicikle u Banjaluci

U banjalučkoj centralnoj gradskoj zoni jutros je počelo postavljanje nosača za bicikle u okviru “Evropske sedmice mobilnosti”, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Ukupno 17 nosača za bicikle biće postavljeno na Trgu Krajine, u “parkiću”, kao i kod Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, te Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovogodišnja “Evropska sedmica mobilnosti” sa temom “Multimodalnost” obilježava se pod sloganom “Kombinuj i kreći se!” i počela je juče testom uporednog zauzimanja prostora na Bulevaru Desanke Maksimović.

Grad Banjaluka će brojnim aktivnostima obilježiti “Evropsku sedmicu mobilnosti”, pridružujući se mnogim evropskim gradovima koji na ovaj način ukazuju na značaj zdrave životne sredine i održivog razvoja.

Osim gradskih službi, u organizaciji događaja u okviru obilježavanja “Evropske sedmice mobilnosti” u Banjaluci učestvuju i Savez opština i gradova Republike Srpske, njemačka razvojna agencija GIZ, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet, Centar za životnu sredinu, Udruženje “Banjalučka kritična masa” i “Sport vižn”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender