06. 03. 2021.
Postavljanje spomen-ploče na mjestu gdje se nekad nalazila Srpska čitaonica

Postavljanje spomen-ploče na mjestu gdje se nekad nalazila Srpska čitaonica

Saznajte kako grad Banjaluka troši novac

Kako bi budžet što više približili građanima, nadležno Odjeljenje za finansije pripremilo je brošuru „Budžet za građane“.

Brošura na jednostavan i slikovit način pruža uvid u bitne elemente najvažnijeg dokumenta Grada Banjaluke.Zahvaljujući emitovanoj emisiji obveznica, ali i prošlogodišnjem suficitu, u ovoj godini se u Banjaluci realizuju i pripremaju brojni, kapitalni projekti.
Cilj ove brošure je da građane, na jednostavan, i svakome razumljiv način, upozna sa ovogodišnjim projektima, ili da, drugim riječima, građani vide kako se troši njihov novac.
Šta je budžet, kako se puni, u što će se potrošiti novac od emisije obveznica, samo su neka od pitanja na koja odgovore možete pronaći u ovoj brošuri. Cilj je, kako ističu u nadležnom odjeljenju, da svakom građaninu, o ovom značajnom dokumentu, koji na prvi pogled može da izgleda i nerazumljiv, pruže osnovna znanja o tome od čega se budžet sastoji, zašto je važan, na koji način su podaci u njemu prezentovani i šta oni znače.
“Uz ova saznanja, vjerujemo da će brošura povećati i zainteresovanost za uključivanje u proces planiranja gradskog budžeta u budućem periodu, a sve u cilju da bolje i kvalitetnije zajedno upravljamo našim gradom i razvijamo ga”, ističu iz Odjeljenja za finansije, prenosi sajt Gradske uprave.
Praksa izdavanja brošure „Budžet za građane“ nastaviće se početkom svake naredne budžetske godine, nakon što Skupština Grada usvoji gradski budžet.Budžet pogledajte OVDE.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender