27. 05. 2020.
Nešto je prećutala u prijavi: U četvrtak postala najljepša, a već ostala bez krune

Nešto je prećutala u prijavi: U četvrtak postala najljepša, a već ostala bez krune

Nešto je prećutala u prijavi: U četvrtak postala najljepša, a već ostala bez krune

Veronkija Didusenko (23) prošlog četvrtka ovjenčana je titulom Mis Ukrajine, ali je bez krune vrlo brzo i ostala nakon što su sudije otkrile da je lagala.

Naime, lijepa Ukrajinka je bila u braku i iz njega ima dijete. Ta dva detalja uopšte nije navela u svojoj prijavi za takmičenje, a pravila nalažu da žene koje su rađale u ovom takmičenju ne mogu da učestvuju.

Tako je Veronikija svojim pratiocima, nakon što ih je obavijestila da je nova Mis, morala i da se izvini i da se zahvali fanovima na podršci u ovim, kako je navela, “teškim trenucima”.

– Prijatelji, nikad nisam bila blogerka, a već imam fan bazu koja prelazi 10.000 ljudi. Hvala na iskrenim riječima podrške u ovim za mene teškim vremenima. Fantastični ste – napisala je.

A reakcije javnosti, one koja se ne ubraja u fanove, podijeljeni su. Neki je optužuju da je bila “preglupa da razumije pravila”.

– Koliko ima mozga, mogla je i da se prijavi za izbor za mistera umjesto za mis – zajedljivi su komentatori.

Ipak, ovakvi slučajevi nisu rijetki, a čak se i u Srbiji desila ista stvar – Nikolina Bojić je 2012. sa 25 godina ponijela titulu Mis Srbije, ali nakon što su otkrivene njene provokativne fotografije, ali i činjenica da je udata za Frenka Dančevića, kanadskog teniserta, titula joj je oduzeta.

A Nikolina nije samo tu dotjerala istinu – predstavila se i kao fitnes instruktorka, a u tom trenutku zapravo je bila kuvarica u restoranu u Apatinu. Sve u svemu, Nikolini je titula oduzeta.

Inače, ovo pravilo od 2013. godine ne važi u Velikoj Britaniji, a odluka da i majke mogu da učestvuju u izboru izazvala je oduševljenje žena.

– To što je žena supruga i/ili majka ne treba da utiče na njen profesionalni život, naročito ne u 21. veku. Majka i žena mogu i treba da budu pozitivni uzori za druge – stajalo je u saopštenju zvaničnog odbora izbora za Mis Velike Britanije.

I istini za volju, pravilo koje važi u većini zemalja jeste besmisleno, zbog čega uslovi za učestvovanje u izboru za Mis više nalikuju ljubavnom oglasu nekog prilično konzervativnog sredovječnog muškarca nego izboru za najljepšu ženu, a koliko god takmičenje samo po sebi bilo besmisleno, činjenica je da je diskriminišuće ako u samom startu zabranjuje učestvovanje većini žena, zar ne, piše zena.blic.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender